אחרי ההצלחה האדירה עם הפלאן משנה שעברה שכבש את הרשת והפך להיות מתכון השנה באתר שלי, אני חוזר שוב והפעם עם מתכון לפלאן קרמל מעודן ומדהים שמתיישב לו באלגנטיות בתוך קלתית בצק עלים קראנצ'ית ומושלמת. התוצאה יוצאת פריכה, קרמית, קרמלית, עדינה וממלאת את הפה בשלמות. מתכון חובה.

לתחתית הפריכה:
1 חבילה בצק עלים קנוי מופשר לפי הוראות היצרן או בצק עלים תוצרת בית לפי המדריך שלי כאן

  • מרפדים תבנית או רינג בקוטר 20 ס"מ ובגובה 5 ס"מ בבצק העלים
  • מניחים מעל ניילון נצמד עבה או נייר אפייה וממלאים במשקולות (למשל חומוס או עדשים)
  • אופים ב-160 מעלות כ-45 דקות, מסירים את המשקולות ומשלימים עוד כ-15 דקות אפייה עד לקבלת קלתית שחומה ויפה
  • מצננים מעט וניתן ליישר מעט את הדפנות במידת הצורך או להנמיך לפי גובה המלית

למלית פלאן קרמל:
450 גרם חלב
450 גרם שמנת מתוקה
1 מקל וניל או 1 כף תמצית וניל
130 גרם סוכר (1)
5 חלמונים מביצים בגודל L
1 ביצה גודל L
50 גרם סוכר (2)
50 גרם קורנפלור

  • בסיר שמים את החלב, השמנת והווניל ומביאים לסף רתיחה
  • טורפים יחד בקערה את החלמונים, הביצה, הסוכר (2) והקורנפלור
  • בסיר נפרד שמים את הסוכר בהדרגה ומבשלים אותו עד לקבלת קרמל בצבע ענברי
  • יוצקים את תערובת החלב החם על גבי הקרמל. הקרמל יבעבע בפראות וזה בסדר.
  • מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות ברתיחה עד שכל הסוכר נמס והתערובת אחידה
  • יוצקים את תערובת הקרמל על גבי תערובת החלמונים בהדרגה ותוך כדי ערבוב ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים כ-1-2 דקות עד להסמכה משמעותית ובעבוע עדין של הקרם
  • מסירים מהאש ויוצקים מיד אל הקלתית האפויה
  • מעבירים לתנור ואופים כ-20-25 דקות ב-160 מעלות עד שהמרכז עדיין מעט רוטט והשוליים יציבים
  • מצננים כשעה ומעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות לפני ההגשה
  • שומרים במקרר עד שלושה ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה