המתאבן האולטימטיבי לשולחן החג. מלבנים קטנים מבצק עלים שממלאים בגבינת שמנת מתובלת והם מקבלים אליהם באהבה המון תוספות. מכינים אותם בגודל שמתאים להחזיק ביד ולנשנש עוד לפני הארוחה ומקבלים מאפים מושלמים. הסוד הוא לפזר על השוליים המון ציפוי קראנצ'י שנותן עוד משחק מגניב של טעמים ומרקמים.

חומרים ל-12 ריבועים אישיים

1 חבילה בצק עלים מופשרת על פי הוראות היצרן

למלית:
1 מיכל גבינת שמנת או מסקרפונה
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות אפשריות:
מקלות אספרגוס חתוכים לגודל המתאים
פרוסות דקות של דלעת, דלורית או בטטה עם מעט פירורי גבינה כחולה וזעתר טרי
פטריות טריות עם עירית

לציפוי:
1 ביצה
1 כף שומשום
1 כף פרג
1 כף קצח או שומשום שחור
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק

  • מערבבים יחד את כל חומרי המלית, ניתן להוסיף תבלינים נוספים כגון שמיר קצוץ, אבקת בצל, פלפל צ'ילי ועוד
  • חותכים את הבצק למלבנים בגודל 10X12 ס"מ
  • בכל מלבן חורצים מלבן פנימי של שוליים ברוחב כ-1-1.5 ס"מ מכל כיוון (אבל לא לחתוך את הבצק עד הסוף, רק עד שני שליש עומק)
  • על המלבן הפנימי שנוצר מורחים שכבה דקה של המלית
  • על גבי המלית מפזרים את התוספות שרוצים:
    • פרוסות פטריות טריות ולאחר האפייה מפזרים מעט עירית טרייה קצוצה
    • מקלות אספרגוס חתוכים לגודל המתאים
    • פרוסות דקות של דלעת או דלורית או בטטה. מפזרים מעל מעט גבינה כחולה מגוררת גס ולאחר האפייה מפזרים מעל מעט טימין או זעתר טריים
  • מברישים את שולי הבצק במעט ביצה טרופה
  • מערבבים יחד את יתר חומרי הציפוי ומפזרים על השוליים בנדיבות
  • אופים ב-200 מעלות כ-10 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות להזהבה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה