מתכון שנמצא אצלי "בהרצה" כבר תקופה ארוכה אבל רק עכשיו זכה להיחשף ואני קורא לו טארט שושני גבינה. קלתית פריכה מבצק שקדים במילוי עוגת גבינה אפויה בניחוח הדרים ומעל עיטורי שושנים מגנאש מוקצף של שמנת חמוצה ושוקולד לבן. מראה חגיגי והורס ושילוב טעמים מושלם שאני מוכן לאכול כל השנה!

חומרים לשני טארטים בקוטר 18-20 ס"מ

בצק:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
תמצית וניל

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
  • מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים רק עד שמתאחד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
  • מרפדים שני רינגים בקוטר 18-20 ס"מ בבצק הקר ומעבירים למקפיא לחצי שעה
  • אופים את הקלתיות ב-160 מעלות ללא משקולות כ-10 דקות ומצננים

למלית גבינה:
300 גרם גבינת שמנת או מסקרפונה
220 גרם שמנת מתוקה
60 גרם סוכר
30 גרם דבש
2 ביצים בגודל L
1 חלמון מביצה בגודל L
גרידת לימון או תפוז (אופציונלי)

  • מערבבים יחד את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. התערובת נוזלית וזה בסדר.
  • יוצקים את המלית לקלתיות החצי-אפויות עד לשפת הטארט ומעבירים בזהירות לתנור
  • אופים 10 דקות ב-160 מעלות ועוד 10 דקות ב-140 מעלות עד להתייצבות של המלית. מצננים לחלוטין.

גנאש מוקצף שוקולד לבן:
115 גרם שמנת חמוצה 25%
200 גרם שוקולד לבן
225 גרם שמנת מתוקה 38%

  • מחממים את השמנת החמוצה בסיר עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
  • רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
  • מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה כשהיא קרה
  • עוטפים בניילון נצמד על פני הגנאש ומעבירים למקרר לכמה שעות

הרכבה:

  • מקציפים את הגנאש לקצפת יציבה מאוד ומעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב סגור
  • על גבי הטארט מזלפים טבעות סגורות של גנאש לקבלת צורת השושנים
  • מכסים את כל הטארט בשושנים, מפדרים במעט אבקת סוכר ומעטרים בעיטורי שוקולד או קליפות הדרים מסוכרות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. אדווה

    היי, אופים את המלית רק 20 דקות?

    1. בייקרי 365

      כן

      1. דביר

        המלית לא יציבה גם אחרי חצי שעה בתנור.. אמור להיות ככה או לאפות עד התייצבות?

  2. מיכל

    חושבת שיש טעות באופן הכנת הגנאש. כתוב לחמם את החמוצה לסף רתיחה ולהוסיף את המתוקה בסוף

    1. בייקרי 365

      זו לא טעות, ככה עושים.

  3. דביר

    נראה מהמם!
    אפשר להמיר חלק מהגבינת מסקרפונה הגבינה לבנה? (50 גרם..)
    ואיך אפשר לעשות את זה בתבנית אחת קצת יותר גדולה?

    1. בייקרי 365

      תבנית 24-26 ס"מ
      גבינה לבנה פחות מתאים. אפשר להחליף בריקוטה או טוב טעם.

  4. טלי

    היי
    ניראה לי זלא הבנתי
    המתכון הוא לשני עוגות?
    אם לא אז לא הבנתי למה 2 קלתיות
    ואם כן אז האם אפשר במקום 2,
    לעשות קלטית אחת גדולה יותר
    נניח 24/26
    תודה רבה וחג שמח

    1. בייקרי 365

      המתכון הוא לשתי עוגות וכן אפשר להכין כעוגה גדולה אחת בגודל 24-26 ס"מ

  5. רבקה שפייזר

    העוגה הזו נראית כמו כלה. פשוט מדהימה. בטוחה שגם טעימה.

השאר תגובה