נראה לי שאין מישהו שלא אוהב לחם שום. הוא מושלם לניגוב הרוטב שבצלחת הפסטה, עם פרוסת גבינת גאודה, כתוספת למרק או סלט וגם סתם כך בפני עצמו כי לא באמת צריך תרוץ כדי להכין ולאכול אותו. אז היום אני עם גרסה מיוחדת ומושקעת במיוחד שלו (כיאה לבייקרי 365). לחמניות פרקר האוס מטריפות שהפכו ללחמניות שום – מעט שמרים, התפחה ארוכה, תוספת של חלב ומקבלים לחמניות סופר רכות ואווריריות וכל כך טעימות כמו שמעולם לא טעמתם. אבל למה שתאמינו לי? לכו לנסות.

חומרים לכ-30 לחמניות

1 ק"ג קמח
12 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
3 ביצים בגודל L
120 גרם שמן
160 גרם חלב
160 גרם מים
20 גרם מלח

להרכבה:
5 כפות שמן
5-6 שיני שום כתושות
מעט פטרוזיליה קצוצה

  • מערבבים בקערה נפרדת קמח ושמרים
  • בקערת מיקסר שמים מים, חלב, שמן וביצים ומוסיפים את כל שאר המרכיבים, כולל הקמח והשמרים
  • לשים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות, מתקבל בצק רך וחלק
  • מעבירים לקערה משומנת גדולה (הבצק הולך לתפוח הרבה) ומכסים בניילון נצמד
  • מניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר כ-2-3 שעות עד שהבצק כמעט משלש את נפחו
  • קורצים מהבצק חתיכות במשקל כ-60 גרם כל אחת ומכדררים כל חתיכה לכדור. מניחים לכדורים לנוח כ-10-15 דקות.
  • בינתיים מערבבים יחד את השמן עם השום הכתוש ושומרים בצד
  • מרדדים כל כדור בצק למלבן ברוחב כ-10-15 ס"מ ובאורך של כ-20 ס"מ
  • מברישים את המלבן בתערובת השמן-שום ומגלגלים על הצד הרחב לקבלת גליל ברוחב כ-20 ס"מ
  • מסדרים את כל הגלילים עם מעט מרווחים על גבי מגש עם נייר אפייה כך שהגלילים ממלאים את כל המגש
  • מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של כשעה עד שעה וחצי
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים קערה עם מים בתחתית התנור
  • אופים את הלחמניות כ-20 דקות, מוציאים מהתנור ומברישים מיד כאשר הוא עדיין חם במעט מתערובת השמן-שום ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה אם רוצים
  • מחכים שיתקרר מעט וזוללים!

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה