היום אני עם צ'יזי קראסט תרד וגבינות, פשטידה מקורית ומושלמת שהיא על התפר בין הקיש המוקפד לגאלט המרושל. את הבצק מכינים עם המון גבינה ותבלינים לקבלת תחתית פריכה ומתובלת. את המלית מכינים עם המון בייבי תרד שום ועוד קצת תוספת של גבינה שלא יחסר. אני עם ארוחת הערב שלי כבר מסודר, ואתם?

חומרים לפשטידה בקוטר 22-24 ס"מ

לבצק:
190 גרם קמח
קמצוץ מלח
1 כפית חרדל
רבע כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם גבינת גאודה מגוררת
60 גרם גבינת צ'דר מגוררת (אפשר להחליף בגבינות קשות אחרות שאוהבים)
60 גרם מים קרים
3 גרם חומץ (חצי כפית)

  • שמים את הקמח, מלח והתבלינים עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים את הגבינות ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול גדול בקוטר 30 ס"מ
  • מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה

למילוי:
3 כפות שמן
3 שיני שום קצוצות
200 גרם עלי תרד בייבי טריים
120 גרם שמנת מתוקה
כפית מלח

  • במחבת גדולה שמים את השמן ומטגנים קלות את השום על אש בינונית
  • מוסיפים את עלי התרד ומאדים אותם עד שהם מקבלים צבע עמוק ומגירים את הנוזלים שלהם
  • מעבירים את התרד למסננת ומצננים אותו לחלוטין. סוחטים ממנו את כל הנוזלים וקוצצים אותו גס
  • מערבבים את התרד עם השמנת והמלח ושומרים בצד עד להרכבה

להרכבה ואפייה:
1 ביצה
גבינת גאודה מגוררת לפי הטעם

  • מניחים את הבצק בתוך רינג או תבנית בקוטר 22-24 ס"מ ומושכים את השוליים כלפי מעלה
  • מסדרים את המלית על פני כל הבצק בשכבה דקה ואחידה
  • מקפלים את השוליים כלפי פנים וחותכים עם סכין או מספריים לקבלת צורה עגולה. אם יש קפלים אז מהדקים אותם אחד לשני כדי שלא יראו אותם.
  • טורפים את הביצה ומברישים את שולי הבצק
  • מפזרים מעל את הגבינה המגוררת
  • אופים ב-200 מעלות כ-15 דקות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות נוספות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה