למה שרק פקאנים יזכו לפאי משלהם? היום החלטתי להקדיש את הפאי דווקא לבוטנים והרבה מהם. קלויים היטב, מומלחים קלות ועטופים בשמיכה קרמלית ווטעימה של דבש וסוכר חום, הם נחים להם בתוך קלתית אקסטרה פריכה ויוצרים ביס מושלם. הגיע הזמן לנסות פאי אחר, כל כך טעים וממכר.

חומרים לפאי בקוטר 22 ס"מ
בצק (הכמות מספיקה לשתי קלתיות)
420 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
24 גרם סוכר (2 כפות)
12 גרם מלח (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
10-14 כפות מים קרים מאוד
- שמים בקערת מיקסר את כל החומרים מלבד המים ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את המים בהדרגה כל פעם כף אחת ועוצרים כאשר הבצק מתאחד
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לדיסק גדול בעובי כ-3 מ"מ
- שומרים במקרר כשעתיים לפחות (את הדיסק הנותר ניתן לשמור במקפיא עד חודש)
- מרפדים קלתית בתבנית או רינג בקוטר 22 ס"מ ומורידים את עודפי הבצק
- מניחים מעל התחתית נייר אפייה או נייר כסף כך שיכסו את כל הקלתית וממלאים במשקולות לאפייה (אני משתמש בחומוס או עדשים יבשים)
- אופים אפייה עיוורת כ-15 דקות ב-170 מעלות. מצננים ומסירים את המשקולות
למלית בוטנים וסוכר חום:
150 גרם סוכר חום כהה
60 גרם דבש
60 גרם חמאה מומסת
2 ביצים גודל L
1 חלמון מביצה גודל L
1 כף רום או וויסקי (אופציונלי)
חצי כפית מלח
גרידה מתפוז או לימון אחד
350 גרם בוטנים קלופים
- מסדרים את הבוטנים על מגש עם נייר אפייה וקולים אותם כ-8 דקות ב-180 מעלות. מצננים
- קוצצים גס את הבוטנים ושומרים בצד
- בקערה טורפים יחד את כל יותר חומרי המלית. מוסיפים פנימה את הבוטנים ומערבבים היטב
- יוצקים את התערובת אל הקלתית המוכנה ומיישרים
- אופים ב-180 מעלות כ-40-45 דקות עד שהמלית מזהיבה ומתייצבת. מצננים ומגישים