אני באופן אישי מת על בריוש, במיוחד אם הוא טרי טרי. יש בו משהו מנחם, באווריריות שהוא מקבל ובחמאתיות העשירה שלו שגורמת לו פשוט להינמס בפה. הפעם בחרתי להכין את הבריושים שלי בגרסת שוקולד צ'יפס משגעת עם מלית שני שוקולדים – מריר וחלב, וציפוי שוקולד צ'יפס יפהפיה שגם הגדולים וגם הקטנים אהבו. המאפה שלכם לשבת הקרובה…

חומרים לכ-12 בריושים בינוניים
לבצק:
120 גרם חלב
10 גרם שמרים יבשים
400 גרם קמח לחם
5 גרם מלח
40 גרם סוכר
3 ביצים גודל L
200 גרם חמאה רכה
מילוי שוקולד:
290 גרם שמנת מתוקה
35 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
75 גרם שוקולד חלב
בצק פריך לציפוי:
100 גרם חמאה
130 גרם סוכר חום בהיר
100 גרם קמח
- יום לפני מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים, החלב, המלח, הסוכר והביצים ומתחילים ללוש עם וו לישה כ-2 דקות עד שמתחיל להיווצר בצק
- מוסיפים את החמאה פנימה בהדרגה, כל פעם כמה חתיכות וממתינים עד שהן נטמעות בבצק
- אחרי שמוסיפים את כל החמאה ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-5-7 דקות עד שמתקבל בצק מבריק, אלסטי וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה של כ-30 דקות
- מעבירים את הבצק למקרר לכמה שעות ורצוי ללילה עד שהוא קר לחלוטין
- מכינים את הציפוי: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים בין שני דפי גיטרה או ניירות אפייה לעובי 2 מ"מ ומעבירים למקפיא לחצי שעה
- קורצים עיגולים גדולים לציפוי הבריושים ושומרים בהקפאה עד לאפייה
- מכינים את המלית: בסיר שמים את השמנת המתוקה ומביאים לסף רתיחה
- יוצקים את השמנת על גבי שני השוקולדים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה וחלקה
- מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין. שומרים את המלית בצד עד להרכבה הסופית. בקיץ רצוי לשמור את המלית במקרר ואם היא מתקשה מדי להוציא אותה מעט לטמפרטורת החדר לפני ההרכבה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לכדורים במשקל כ-60-70 גרם כל אחד
- מסדרים את הכדורים בתבנית שקעים של מאפינס משומנת קלות ומכסים אותם. מניחים במקום חמים לתפיחה כשעתיים.
- מניחים דיסקית אחת מהציפוי על כל אחד מהכדורים ונותנים לדיסקיות כמה דקות לחזור לטמפרטורת החדר
- מפזרים על גבי כל דיסקית מעט פצפוצי שוקולד מריר או חלב או שניהם
- אופים את הבריושים ב-150 מעלות כ-25-30 מעלות. מצננים.
- מחלצים את הבריושים בעדינות מהתבנית ובאמצעות סכין חדה עושים חור בתחתית כל אחד
- מעבירים את המלית לשק זילוף עם צנטר חלק וממלאים כל בריוש בכמות מכובדת של מילוי שוקולד
- מגישים מיד או שומרים בצד עד להגשה. ניתן לשמור בחוץ עד יומיים ובמקרר 3-4 ימים.