שילוב מנצח בין המתכון שלי ל"האנד פאי", כלומר פאי שמחזיקים ביד לבין מלית התפוחים מפאי התפוחים הטוב בעולם הוליד את המתכון החדש והמושלם הזה שהולך לככב אצלנו בשולחן החג. הכנתי אותם בצורת תפוח יפהפיה עם קורצן מגניב שמצאתי בחנות וגם הוספתי להן חור קטן בצורת לב על מנת שהמלית הטעימה תציץ החוצה.

חומרים לכ-12 יחידות
בצק פאי:
הבצק הזה שונה מבצק הטארט שאתם מכירים. אין בו ביצים ומצד שני יש מים ותוספת של חומץ. הבצק עמיד יותר למליות רטובות ונוצרים לו מעין עלים קטנים.
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)
- שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
- מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ
- מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה
למילוי:
4 תפוחים – רצוי לערבב סוגים רכים וקשים כמו למשל גרני סמית וגולדן דלישס או פינק ליידי
גרידה מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
3 כפות סוכר חום בהיר
1 כף קורנפלור
2 כפות ברנדי או רום
תערובת תבלינים (אפשר להוסיף, להוריד ולשנות כרצונכם):
1 כפית קינמון
רבע כפית ציפורן טחון
רבע כפית ג'ינג'ר מיובש טחון
רבע כפית הל
רבע כפית זרעי כוסברה טחונים
רבע כפית פלפל לבן טחון
רבע כפית אגוז מוסקט
לציפוי:
1 ביצה טרופה
סוכר חום בהיר
- קולפים ומגלענים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות בינוניות. שמים את קוביות התפוחים בקערה ומערבבים עם מיץ הלימון, הגרידה, הסוכר, הקורנפלור והברנדי.
- בקערה קטנה מערבבים יחד את כל התבלינים ומוסיפים אל הקערה עם התפוחים. מערבבים היטב ומניחים בצד ל-15-20 דקות
- קורצים מהבצק חתיכות בצורה הרצויה ובחצי מהן קורצים עוד חור במרכז
- מסדרים כף מהמלית על כל תחתית ומניחים מעליה את החתיכה הנוספת עם החור. מהדקים בעדינות.
- מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט סוכר חום בהיר
- אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות ומצננים
- מגישים חמים או שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 2-3 ימים או 4-5 ימים במקרר
