מתכון חדש ומפתיע לקינוח אישי או זוגי שיתאים לכל אירוע – עוגות קטנות של גבינה טירמיסו. תמצאו בהן כל מה שצריך בקינוח מושלם: שכבה של עוגת גבינה אפויה עם אגוזי לוז קרמית בטירוף שפשוט נמסה בפה, גנאש מוקצף של שוקולד לבן עם נגיעת קפה מעודנת (אפשר גם בלי למי שלא אוהב), ביסקוטי קראנצ'יים שמוסיפים עוד מרקם כיפי ולוק הורס ומהפנט שכולם יאהבו.

חומרים ל-8 עוגות אישיות/זוגיות

עוגת גבינה, שוקולד חלב ואגוזי לוז:
200 גרם גבינת שמנת 16% (חבילה אחת)
200 גרם מחית פרלינה לוז
50 גרם סוכר
קמצוץ מלח
2 ביצים גודל L
50 גרם שמנת מתוקה
70 גרם שוקולד חלב

  • מחממים את השמנת והמלח בסיר עד לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, הפרלינה והסוכר לקבלת תערובת אחידה
  • מקפלים את השוקולד הלבן אל תערובת הגבינה ולבסוף מקפלים פנימה את הביצים
  • מניחים תבנית סיליקון עם שקעים בקוטר 7-8 ס"מ בתוך תבנית עמוקה אחרת
  • יוצקים את הבלילה לתבנית סיליקון וממלאים את השקעים
  • אל התבנית החיצונית יוצקים מים רותחים מסביב לתבנית הסיליקון
  • אופים ב-150 מעלות כחצי שעה עד שהעוגות מתייצבות ומצננים לחלוטין

 גנאש מוקצף שוקולד לבן וקפה:
115 גרם שמנת מתוקה (1)
30 גרם אספרסו מוכן (אופציונלי)
200 גרם שוקולד לבן
225 גרם שמנת מתוקה (2)

  • מחממים את השמנת (1) והאספרסו בסיר עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
  • רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
  • מוסיפים פנימה את השמנת (2) כשהיא קרה ומערבבים היטב
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות ורצוי ללילה (ניתן להיעזר במקפיא על מנת לזרז את הקירור)

להרכבה:
2 חבילות ביסקוטי מוכנים
אבקת קקאו לפידור

  • מקציפים את הגנאש לקצפת יציבה מאוד ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק
  • מחלצים את עוגות הגבינה מתבנית הסיליקון ומניחים אותן על צלחות הגשה
  • חוצים את הביסקוטי לשניים ומסדרים את החצאים מסביב לעוגות הגבינה בצורה הדוקה
  • ממלאים את החלל שנותר בגנאש המוקצף ומסיימים בצורה חופשית את החלק העליון
  • מעבירים את העוגות למקרר להתייצבות שעה לפחות, ניתן לשמור אותן במקרר עד שלושה ימים
  • לפני ההגשה מפדרים את החלק העליון של העוגות באבקת קקאו

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה