לתקופת התפר הזו שבין החגים אני בחרתי להכין מתכון קליל שלא דורש יותר מדי עבודה והשקעה מצד אחד אבל שעדיין יהיה משהו סופר טעים שכולם יאהבו לזלול ולהעביר איתו בכיף את השבת שבין כיפור לסוכות. מאפינס יוגורט ואוכמניות עם הבלילה הבחושה המושלמת, עם המון אוכמניות טריות (אפשר גם קפואות) ועם ציפוי קראנצ'י וכיפי של קראמבל שקדים או אגוזים. מתכון שבא בול בזמן לשבת איתו גם בסוכה.

חומרים לכ-15 יחידות
480 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
15 גרם אבקת אפייה (שתי כפיות)
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר (1 כוס)
מעט תמצית וניל
2 ביצים גדולות
גביע יוגורט או גביע שמנת חמוצה
200 גרם אוכמניות שלמות טריות או קפואות
1-2 כפות קמח
לקראמבל:
50 גרם חמאה
50 גרם קמח
50 גרם סוכר חום בהיר
50 גרם אבקת שקדים או אגוזים
- שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר והווניל ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה
- אם התערובת נדבקת לדפנות, עוצרים את המיקסר ומגרדים את הדפנות עם מרית
- מוסיפים את הביצים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים שליש מהקמח ומערבלים רק עד שהוא נטמע בתערובת
- מוסיפים חצי מכמות היוגורט ומערבלים רק עד שמתאחד
- חוזרים שוב על שתי הפעולות האחרונות עם שליש נוסף מהקמח וחצי מהיוגורט ומסיימים עם השליש האחרון של הקמח
- אם משתמשים בפירות קפואים, מערבבים אותם עם 1-2 כפות קמח עד שהם מכוסים מכל הכיוונים
- מקפלים את הפירות בעדינות לתוך הבלילה של העוגה
- יוצקים את כל הבלילה לתבנית שקעים משומנת קלות
- מכינים את הקראמבל: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר נקייה ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מפזרים את הקראמבל בשכבה דקה על גבי הבלילה של המאפינס
- אופים ב-175 מעלות כ-30-40 דקות. בודקים עם קיסם שהמאפינס יבשים.
- מוציאים את המאפינס מהתבנית אל רשת ומצננים היטב
- שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים
באיזה מרקם הבלילה צריכה להיות?
יצא לי מרקם כמו שבצק פריך רך.
העוגות יצאו יבשות ועשיתי בול לפי המתכון. מאכזב