מה שנותן לקינוח הזה את הטעם המיוחד שלו הוא השימוש בדגני בוקר בטעם קינמון (למשל קינמונים או סיני-מיניס) שאותם קולים ומשרים בתוך הקרם. מתקבל קינוח קינמוני מיוחד שלא דומה לשום דבר אחר שיצא לכם לטעום והוא קרמי, כיפי וטעים.

חומרים לעוגה ריבועית בגודל 20X20 ס"מ אותה ניתן לחתוך ל-16 מנות אישיות בגודל 5X5 ס"מ
300 גרם דגני בוקר בטעם קינמון (קינמונים, סיני-מיניס ודומיהם)
לקרם:
1000 גרם חלב
100 גרם חמאה
250 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
10 חלמונים מביצים בגודל L
70 גרם קורנפלור
קורט מלח
לתחתית:
60 גרם חמאה מומסת
להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
- על מגש עם נייר אפייה משטחים את דגני הבוקר בשכבה אחידה. קולים ב-150 מעלות כ-15 דקות עד שהם משחימים מעט
- בקערה שמים כמחצית מדגני הבוקר ויוצקים מעל את החלב. נותנים לתערובת לעמוד כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומסננים – שמים את החלב בסיר ואת דגני הבוקר הרטובים זורקים
- בינתיים, מכינים את התחתית – מעבירים את יתרת דגני הבוקר לשקית ומרסקים אותם באמצעות מערוך עד לקבלת פירורים גסים. שומרים מעט מהפירורים בצד להגשה ועם היתר מכינים את התחתית.
- מערבבים את הפירורים עם החמאה לתחתית ומשטחים אותם בתחתית של רינג ריבועי בקוטר 20X20 ס"מ
- מחממים את החלב שבסיר עד לסף רתיחה ובמקביל טורפים בקערה את החלמונים, הווניל, הקורנפלור, הסוכר והמלח
- יוצקים את החלב החם על גבי תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב להשוואת טמפרטורות ומחזירים את התערובת אל הסיר
- מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה
- מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה
- יוצקים מיד את הקרם המוכן על גבי התחתית ומיישרים. מעבירים למקרר למספר שעות עד להתקררות והתייצבות
- מחלצים את העוגה מהרינג ופורסים לריבועים בגודל 5X5 ס"מ
- מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה ויוצקים כף נדיבה של קצפת על כל פרוסת עוגה
- מפזרים מעל מעט פירורי דגנים ומגישים