מה שנותן לקינוח הזה את הטעם המיוחד שלו הוא השימוש בדגני בוקר בטעם קינמון (למשל קינמונים או סיני-מיניס) שאותם קולים ומשרים בתוך הקרם. מתקבל קינוח קינמוני מיוחד שלא דומה לשום דבר אחר שיצא לכם לטעום והוא קרמי, כיפי וטעים.

eh

חומרים לעוגה ריבועית בגודל 20X20 ס"מ אותה ניתן לחתוך ל-16 מנות אישיות בגודל 5X5 ס"מ

300 גרם דגני בוקר בטעם קינמון (קינמונים, סיני-מיניס ודומיהם)

לקרם:
1000 גרם חלב
100 גרם חמאה
250 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
10 חלמונים מביצים בגודל L
70 גרם קורנפלור
קורט מלח

לתחתית:
60 גרם חמאה מומסת

להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר

  • על מגש עם נייר אפייה משטחים את דגני הבוקר בשכבה אחידה. קולים ב-150 מעלות כ-15 דקות עד שהם משחימים מעט
  • בקערה שמים כמחצית מדגני הבוקר ויוצקים מעל את החלב. נותנים לתערובת לעמוד כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומסננים – שמים את החלב בסיר ואת דגני הבוקר הרטובים זורקים
  • בינתיים, מכינים את התחתית – מעבירים את יתרת דגני הבוקר לשקית ומרסקים אותם באמצעות מערוך עד לקבלת פירורים גסים. שומרים מעט מהפירורים בצד להגשה ועם היתר מכינים את התחתית.
  • מערבבים את הפירורים עם החמאה לתחתית ומשטחים אותם בתחתית של רינג ריבועי בקוטר 20X20 ס"מ
  • מחממים את החלב שבסיר עד לסף רתיחה ובמקביל טורפים בקערה את החלמונים, הווניל, הקורנפלור, הסוכר והמלח
  • יוצקים את החלב החם על גבי תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב להשוואת טמפרטורות ומחזירים את התערובת אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה
  • יוצקים מיד את הקרם המוכן על גבי התחתית ומיישרים. מעבירים למקרר למספר שעות עד להתקררות והתייצבות
  • מחלצים את העוגה מהרינג ופורסים לריבועים בגודל 5X5 ס"מ
  • מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה ויוצקים כף נדיבה של קצפת על כל פרוסת עוגה
  • מפזרים מעל מעט פירורי דגנים ומגישים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה