מאפה קומבו שמשלב את הטוב מכל העולמות – בצק שמרים-ריקוטה רך ואוורירי במילוי מפנק של סוכר וקינמון ועם ציפוי מפתיע של מרנג אפוי שהוא חצי קראנצ'י חצי קרמי. עוד מתכון מיוחד, טעים ומפתיע שאתם חייבים לנסות!

חומרים לתבנית בגודל 25X35 ס"מ
לבצק שמרים-ריקוטה:
120 גרם שמנת חמוצה
75 גרם חמאה
530 גרם קמח
70 גרם סוכר
10 גרם מלח
7 גרם שמרים יבשים
300 גרם ריקוטה
2 ביצים גודל L
למילוי:
100 גרם חמאה מומסת
150 גרם סוכר
כפית קינמון
למרנג:
1 חלבון מביצה בגודל L
100 גרם סוכר
- בקערת מיקסר מערבבים יחד את הקמח עם השמרים, המלח והסוכר
- מוסיפים פנימה את יתרת החומרים ומתחילים ללוש עם וו לישה במהירות איטית עד שהבצק מתאחד מעט
- מגבירים מעט את מהירות המיקסר ולשים כ-12 דקות עד שמתקבל בצק גמיש שמתנתק מדפנות הקערה
- מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים בשקית ומניחים לתפיחה במקום חמים כשעה
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן דק בערך ברוחב 25-30 ס"מ
- מורחים על גבי הבצק את החמאה המומסת בשכבה דקה, מערבבים יחד את הסוכר והקינמון של המילוי ומפזרים על גבי החמאה בשכבה דקה
- מגלגלים לגליל באורך 25 -30 ס"מ וחותכים שבלולים ברוחב כ-2 ס"מ כל אחד
- משמנים תבנית מלבנית לאפייה ומסדרים את השבלולים על פני התבנית כשהם קרובים או צמודים אחד לשני
- מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כ-30-40 דקות
- בינתיים מכינים את המרנג: בקערת מיקסר נקייה מקציפים יחד את החלבון והסוכר עד לקבלת מרנג מבריק ויציב
- ניתן למרוח את המרנג על גבי הבצק או להעביר לשק זילוף ולזלף את המרנג בצורת שבלולים על כל אחד משבלולי הבצק
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-30-40 דקות עד שהמרנג מתקשה והמאפים מזהיבים
- מצננים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים
