הסתיו הוא זמן נהדר לחזור לקפל בצקים עם המון חמאה. בחרתי להתחיל עם שבלולי בריוש מדופף ממולאים וקינמון. אם מסדרים אותם בחופשיות בתוך תבנית עגולה הם מתחילים להתפרע בתפיחה ובאפייה ומתקבל מראה פשוט משגע והטעם מושלם!

לבצק:
250 גרם קמח
10 גרם מלח
25 גרם סוכר
4 גרם שמרים יבשים או 12 גרם שמרים טריים
150 גרם חלב
50 גרם חמאה

לקיפולים:
175 גרם חמאה

למילוי:
50 גרם חמאה
4 כפות סוכר
כפית קינמון

  • מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים מלבד החמאה בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד שהבצק מתאחד. מוסיפים את החמאה עד שהיא נטמעת וממשיכים ללוש עוד כ-15 דקות.
  • מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בשקית גדולה ומניחים בצד לתפיחה כשעה
  • מוציאים מהבצק מעט את האוויר ומשטחים אותו לצורת ריבוע בגודל כ-20X20 ס"מ
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-2-3 שעות ועדיף ללילה
  • מערבלים מעט את החמאה לקיפול עד שהיא מתרככת ומסדרים אותה על נייר אפייה לריבוע בגודל 20X20 ס"מ ובעובי אחיד, שומרים במקרר עד לשימוש
  • מרדדים את הבצק לריבוע בגודל 30X30 ס"מ ומניחים את החמאה לקיפול במרכז בצורת מעויין (חשוב לוודא שהחמאה גמישה ולא קשה מדי)
  • סוגרים את הבצק כמו מעטפה ומהדקים היטב
envelope
  • מרדדים את הבצק לאורך של 50-60 ס"מ עובי כ-7 מ"מ ומקפלים את החלק התחתון אל המרכז ואז את החלק העליון מעליו (קיפול של 3)
folding3
  • חוזרים על הפעולה פעם נוספת לקבלת קיפול נוסף.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה
  • חוזרים על הפעולה לקבלת קיפול שלישי ואחרון, עוטפים שוב את הבצק ומחזירים למקרר לחצי שעה עד שעה
  • מרדדים את הבצק למלבן בגודל 60X40 ס"מ. אם הבצק מתכווץ בזמן הרידוד, מכסים אותו ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה לפני שממשיכים.
  • ממיסים את החמאה למילוי ומורחים אותה בשכבה דקה ואחידה על גבי הבצק המרודד
  • מערבבים יחד את הסוכר והקינמון ומפזרים על החמאה בשכבה דקה ואחידה
  • מגלגלים את הבצק על הצד הרחב לקבלת נחש באורך 60 ס"מ
  • חותכים לאורך לשבלולים ברוחב כ-3 ס"מ ומניחים אותם עם טיפה מרווחים בתבנית משומנת בקוטר 20-22 ס"מ
  • מכסים בשקית גדולה ומניחים לתפיחה כשעה וחצי עד שעתיים
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-35-40 דקות. מצננים
  • מגישים חמים או בטמפרטורת החדר. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה