עוגת הגבינה הקלאסית והמושלמת שלי מקבלת גרסה חדשה עם נגיעות קטנות של קינמון שנותנים לה טאצ' מיוחד ומושלם. אני כל כך אוהב את המתכון הזה של עוגת הגבינה, לקח לי המון זמן להגיע למתכון המוצלח שנותן מרקם קרמי וכל כך נעים למרות שמדובר בעוגת גבינה אפויה. התוצאה שונה מכל עוגות הגבינה שאתם מכירים. היתרון השני של המתכון המיוחד הזה הוא שהוא כל כך ורסטילי והצלחתי כבר ליצור יותר מעשר גרסאות של עוגות גבינה שונות וטעימות מאותו מתכון בסיס. חפשו אותן ברחבי האתר.

חומרים לעוגה אחת בקוטר 20-22 ס"מ
שטרויזל שקדים:
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם סוכר חום בהיר
- שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים
- מפזרים את הפירורים על תבנית עם נייר אפייה ואופים ב-170 מעלות כ-15 דקות. מצננים.
תחתית פריכה:
400 גרם שטרויזל (כל הכמות מלמעלה)
60 גרם חמאה מומסת
- מערבבים את השטרויזל עם החמאה המומסת ומסדרים בתחתית ובדפנות של תבנית בקוטר 20-22 ס"מ
- מהדקים היטב ומעבירים למקרר או למקפיא עד לאפייה
קוביות קינמון:
150 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר חום כהה
50 גרם קמח
1.5 כפיות קינמון
- מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר, הקמח והקינמון עד שהתערובת חלקה ואחידה
- יוצקים את התערובת לתבנית קטנה בקוטר כ-16 ס"מ ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות
מלית גבינה:
800 גרם גבינת שמנת 16% (4 חבילות)
200 גרם סוכר
קמצוץ מלח
4 ביצים גודל L
100 גרם שמנת מתוקה
מעט תמצית וניל
130 גרם שוקולד לבן
- מחממים את השמנת, המלח ותמצית הווניל בסיר עד לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות והסוכר לקבלת תערובת אחידה
- מקפלים את השוקולד הלבן אל תערובת הגבינות ולבסוף מקפלים פנימה את הביצים
- עוטפים את התבנית או הרינג היטב מסביב בנייר כסף ומניחים אותה בתוך תבנית רחבה ועמוקה
- יוצקים את תערובת הגבינה על גבי התחתית עד לחצי הגובה
- מוציאים את מלית הקינמון מהמקרר וחותכים אותה לקוביות קטנות בגודל כ-1 ס"מ ומפזרים אותן על גבי המלית
- יוצקים את יתרת הבלילה, הבלילה אמורה להיות גבוהה יותר מגובה התחתית הפריכה.
- יוצקים מים רותחים מסביב עד לחצי גובה של התבנית ומעבירים בזהירות לתנור מחומם ל-150 מעלות
- אופים שעה עד שעה ורבע – השוליים של העוגה (כ-5 ס"מ מהדפנות) אמורים להיות יציבים מאוד והמרכז מעט רוטט
- מוציאים מהתנור, מצננים, עוטפים את העוגה היטב ומעבירים ללילה במקרר.
- מגישים את העוגה קרה מהמקרר. ניתן לשמור אותה במקרר עד שבוע
לקישוט והגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מיל)
2 כפות סוכר
- מקציפים את השמנת עם הסוכר לקבלת קצפת יציבה ומזלפים את הקצפת בצורת שושנים לאורך כל שולי העוגה. מעבירים למקרר להתייצבות