כשבא לי לארח בסטייל או סתם להכין לעצמי משהו טעים אני פונה אל מתכון הצ'יזי קראסט שלי והפעם בגרסת כרישה משגעת. במתכון הזה יש בדיוק כל מה שצריך שיהיה במתכון מלוח טוב – תחתית פריכה מתובלת היטב ועם תוספת של גבינה בבצק שנותנת מרקם וטעם מיוחדים ומלית פשוטה וטעימה עם כל ירק שאני אוהב והכל הולך כאן. נסו אותה עם תרד, בצלים, בטטה, ירקות שורש ועוד.

חומרים לפשטידה בקוטר 22-24 ס"מ

לבצק:
190 גרם קמח
קמצוץ מלח
1 כפית חרדל
רבע כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם גבינת גאודה מגוררת
60 גרם גבינת צ'דר מגוררת (אפשר להחליף בגבינות קשות אחרות שאוהבים)
60 גרם מים קרים
3 גרם חומץ (חצי כפית)

  • שמים את הקמח, מלח והתבלינים עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים את הגבינות ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול גדול בקוטר 30 ס"מ
  • מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה

למלית:
1 כרישה גדולה פרוסה לטבעות ברוחב כחצי ס"מ (לא לפרק את הטבעות לפרוסות)
2-3 שיני שום קצוצות
1 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
200 גרם גבינה בולגרית
מעט מלח ופלפל לתיבול (בעדינות עם המלח כי הגבינה כבר מלוחה)

  • מרפדים עם הבצק תחתית ודפנות של רינג או תבנית בקוטר 22-24 ס"מ ומורידים את עודפי הבצק
  • מפוררים את הגבינה הבולגרית ומפזרים אותה בשכבה אחידה על גבי התחתית
  • מסדרים על גבי הגבינה את טבעות הכרישה כך שימלאו את כל הקלתית
  • מערבבים יחד את יתרת חומרי המלית ויוצקים אותה על גבי הקלתית כך שתיכנס בין כל החריצים שבין חתיכות הקרישה
  • אופים ב-170 מעלות 35-40 דקות להזהבה. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
  • שומרים במקרר 3-4 ימים. רצוי לחמם לפני ההגשה.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה