כולם מכירים את הפאי הקלאסי המעוטר בשתי וערב של בצק פריך וטעים. אז לקחתי את העיטורים הטעימים הללו שידרגתי את הבצק עם תוספת של אגוזי מלך (למרות שכל שקדים ואגוזים יעבדו כאן נהדר) והפכתי אותם לעוגיות מושלמות. הן יצאו גם יפהפיות וגם ממש טעימות!

חומרים לכ-25-30 עוגיות:
310 גרם קמח
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם אגוזי מלךטחונים לאבקה (אפשר להחליף בשקדים או אגוזים אחרים טחונים)
1 ביצה גודל L
קמצוץ מלח
תמצית וניל

  • שמים את הקמח והמלח עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמתקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים את אבקת הסוכר והאגוזים ומערבלים עוד מספר שניות
  • מוסיפים את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • משטחים את הבצק לעובי כ-3 מ"מ בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר ל-1-2 שעות
  • חותכים את הבצק לפסים ארוכים ויוצרים מהם צורה של שתי וערב
  • קורצים עיגולים בקוטר 4-5 ס"מ ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה
  • את השאריות ניתן לאסוף, לרדד מחדש ולחזור על התהליך
  • רצוי לקרר את העוגיות שעה במקרר לפני האפייה
  • אופים ב-160 מעלות 15-20 דקות עד להזהבה, מצננים ומגישים
  • ניתן לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה