מירליטון פירות יער היא עוגה קלילה ומהירה עם טעם משוגע ומראה הורס את הבריאות. מכינים בלילת פלאן זריזה אותה יוצקים על גבי תחתית בצק פריך ולתוכה משקיעים איזה פירות יער שאוהבים, טריים או קפואים, אוכמניות, פטל אדום, פטל שחור, תות שדה, דובדבנים או מיקס שלהם. היא תעבוד נהדר גם פירות אחרים כמו קוביות מנגו או תפוחים.

חומרים לעוגה בקוטר 20-22 ס"מ

לתחתית:
310 גרם קמח
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים
1 ביצה גודל L
קמצוץ מלח

לבלילה:
6 ביצים גודל L
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם חמאה מומסת
20 גרם קמח או קורנפלור
200 גרם סוכר
250 גרם שמנת מתוקה
1 כף ליקר אמרטי (או רום ואפשר גם בלי)
ניתן לשלב פנימה תבלינים שונים כמו קינמון, ג'ינג'ר או הל

פירות:
כ-300 גרם פירות יער מעורבים טריים או קפואים

  • מכינים את הבצק: שמים את הקמח והמלח עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמתקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים את אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומערבלים עוד מספר שניות
  • מוסיפים את הביצה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • משטחים את הבצק לעובי כ-3 מ"מ בין שני ניירות אפייה ומעבירים למקרר ל-1-2 שעות
  • קורצים מהבצק דיסקית בקוטר של העוגה הסופית כ-20-22 ס"מ ומניחים אותו בתחתית של תבנית או רינג בגודל מתאים
  • מכינים את הבלילה: בקערה טורפים קלות את הביצים עד שהן מעט אווריריות
  • מוסיפים פנימה את כל שאר חומרי הבלילה ומערבבים היטב עד שאין גושים
  • יוצקים את הבלילה על גבי תחתית הבצק ומפזרים פנימה את כל פירות היער
  • אופים ב-180 מעלות כ40-45 דקות עד שהמאפה מזהיב ומתייצב
  • מצננים היטב ורצוי לקרר את העוגה לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים
  • לפני ההגשה מפדרים במעט אבקת סוכר
  • שומרים במקרר כ-3-4 ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. רחל

    היי תודה על המתכונים המעולים שאלה אם רוצים לגרסה פרווה במה ממירים את השמנת מתוקה??

השאר תגובה