מי שעוקב אחריי כבר כמה זמן יודע מהן העוגיות האהובות עליי בעולם כולו – מנטקדוס. מתכון שלי לעוגיות חמאה ושקדים מסורתיות שמקורן באזור ברצלונה וקטלוניה. היום אני עם גרסה חדשה ומטריפה של מנטקדוס ליים ושומשום קלוי שיצאו כל כך מדהימות שהן הצליחו להפתיע אפילו אותי. מומלץ מאוד לקלות את השומשום לפני ולקבל טעם עמוק ומיוחד ולהוסיף אליהן המון גרידת ליים או לימון שמאזנים את הכל.

חומרים לכ-30 עוגיות
200 גרם שומשום
200 גרם חמאה או מרגרינה
200 גרם סוכר
400 גרם קמח
1 ביצה
8 גרם אבקת אפייה
גרידה משני ליים או שני לימונים
- קולים את השומשום כ-12-15 דקות ב180 עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק, מצננים
- בקערת מיקסר שמים את החמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות עם הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים פנימה את הסוכר והשומשום ומערבלים מעט
- מוסיפים פנימה את הביצה והגרידה ומערבלים רק עד שהבצק מתאחד
- מקררים את הבצק חצי שעה עד שעה
- מרדדים את הבצק לעלה עבה בעובי כ-1.5-2 ס"מ וקורצים ממנו באמצעות קורצן עוגיות
- מסדרים את העוגיות על מגש עם נייר אפייה. רצוי לקרר אותן עוד מעט בשלב הזה אם אפשר.
- אופים ב-180 מעלות 10 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי כי אנחנו רוצים שהן יישארו רכות מאוד בפנים.
- מצננים היטב. אם רוצים ניתן לפדר באבקת סוכר בנדיבות. שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה.
