פותחים שנה חדשה טעימה וקרירה עם עוגיות מושלמות של שקדים ושוקולד לבן. נובי גוד או לא, אנחנו מחכים כבר לשלג שיגיע, אז החלטתי להביא אותו לתוך המטבח שלי בצורת פתיתי שלג טעימים. העוגיות האלה יעבדו נהדר בכל צורה שבה תבחרו להכין אותן.

חומרים לכ-20-30 עוגיות (תלוי בגודל
בצק:
310 גרם קמח
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים
1 ביצה גודל L
קמצוץ מלח
תמצית וניל
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
- מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים רק עד שמתאחד
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
- קורצים מהבצק עוגיות בצורה הרצויה ובחצי מהעוגיות קורצים חור קטן במרכז
- מסדרים על גבי משטח סיליקון שחור מחורר (סילפן) או נייר אפייה
- אופים ב-170 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבה. מצננים.
מילוי שוקולד לבן:
150 גרם שמנת מתוקה
מעט תמצית וניל או אבקת וניל
50 גרם גלוקוז
450 גרם שוקולד לבן
30 גרם חמאה
- מחממים את השמנת בסיר עם הווניל והגלוקוז ויוצקים על גבי השוקולד
- מערבבים מהמרכז כלפי חוץ עד שמקבלים גנאש חלק ומבריק ללא גושים
- מוסיפים פנימה את החמאה וממשיכים לערבב עד שהיא כולה נטמעת בגנאש
- מעבירים את הגנאש לכלי שטוח ורחב ומכסים אותו בניילון נצמד על פני הגנאש
- מניחים את הגנאש בצד למנוחה כשעה
- מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנטר חלק קטן
- מזלפים עיגול קטן של גנאש על גבי העוגייה ללא החור ומניחים מעל את העוגיה עם החור. מהדקים בעדינות.
- אם רוצים מפדרים את העוגיות באבקת סוכר