עונת התותים מבחינתי היא חגיגה אמיתית. זהו אחד הפירות היפים והטעימים בעיניי והוא משתדך בצורה מצויינת למגוון רחב של טעמים ומרקמים. הפעם לקחתי את עוגת הפרזייר הקלאסית והטעימה שלי ובחרתי להכין אותה בתוך תבנית שקעים ארוכים ומעוגלים. התוצאה – קינוח אישי מושלם, טעים ופשוט יפהפה. יש לכם תבניות בצורות מעניינות אחרות, נסו להכין באותה שיטה ותקבלו תוצאות מדהימות.

חומרים לכ-12 יחידות

תחתית שקדים:
250 גרם קמח (כוס ו-3/4)
2 גרם מלח (רבע כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
1 ביצה גודל L

  • שמים את כל החומרים חוץ מהביצה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמקבלים פירורים דקים ואחידים
  • מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל רק עד שהבצק מתאחד
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר להתייצבות כמה שעות
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ וקורצים דיסקיות בגודל מעט יותר גדול מהתוצאה הסופית הרצויה
  • מסדרים את הדיסקיות על גבי מגש עם סילפן או נייר אפייה ואופים ב-170 מעלות כ-15 דקות
  • מצננים ושומרים בצד עד להרכבה הסופית

לשכבת המוס:
120 גרם שוקולד לבן
350 גרם גבינה לבנה או גבינה כחושה לאפייה או ריקוטה
80 גרם סוכר
250 גרם שמנת מתוקה
100 גרם מסקרפונה
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים

  • משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • לוקחים כ-100 גרם מהגבינה הלבנה ומחממים כחצי דקה במיקרוגל
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל כ-10 שניות ומערבבים יחד עם הגבינה המחוממת
  • ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל או על בן מארי
  • מערבבים את השוקולד הלבן עם הגבינה המחוממת והסוכר
  • מקפלים אל התערובת את יתרת הגבינה הלבנה
  • מבלנדרים יחד את השמנת והמסקרפונה ומקציפים לקצפת רכה
  • מקפלים את הקצפת אל התערובת

להרכבת הקינוחים:
400 גרם תותים
מעט נפאז' חם (אופציונלי)
עלי מיקרו לקישוט (אופציונלי)

  • חותכים חלק מהתותים לטבעות ומסדרים אותן בתוך תבנית סיליקון בצמוד לדפנות כשהם צפופים
  • יוצקים אל התבנית את המוס עד לחצי הגובה
  • את יתרת התותים חותכים לחתיכות קטנות ומפזרים על גבי המוס
  • ממלאים את התבנית ביתרת המוס עד לשפת השקעים. מיישרים.
  • מעבירים למקפיא להתייצבות במשך שעה עד שעתיים (רצוי לא להקפיא לחלוטין)
  • מחלצים את המוס היציב בעדינות מהתבניות ומניחים כל אחד על גבי דיסקית בצק פריך אפויה
  • אם רוצים ניתן להבריש את פני הקינוח במעט נפאז' מדולל ולעטר בעלי מיקרו

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה