למתכון החמוד הזה אני קורא פיצה תפוחים. אז נכון לא מדובר כאן באמת בפיצה ואין שום קשר אפילו לפיצה, אבל משהו במראה של המאפה הזה מחולק לסלייסים עשה לי קונוטציה של פיצה והשם נדבק. בסיס המאפה הוא בצק עלים דקיק וקראנצ'י, מעליו שכבה מפנקת של קרם שקדים ולסיום שכבת תפוחים דקיקה וטעימה.

חומרים לתבנית תנור ביתי אחת
1 חבילה בצק עלים מוכן
6 תפוחים מזן גולדן דלישס
מיץ מלימון אחד
נפאז' חם (אופציונלי)
קרם שקדים:
140 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
140 גרם אבקת שקדים (1 ו-2/3 כוסות)
30 גרם קורנפלור (3 כפות)
120 גרם ביצים (2 ביצים גודל L)
20 גרם רום (2 כפות) (אופציונלי)
- מכינים את קרם השקדים: מקציפים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים פנימה את אבקת השקדים והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים בהדרגה את הביצים והרום וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה
- מרדדים מעט את בצק העלים ומותחים אותו כך שיכסה תבנית תנור שלמה מכוסה בנייר אפייה
- מורחים שכבה דקה ואחידה של קרם השקדים על גבי הבצק (את יתרת הקרם ניתן להקפיא)
- פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות (עם הקליפה) ומסירים גרעינים
- מברישים את פרוסות התפוחים במיץ לימון ומסדרים אותן בשכבות חופפות כך שהן מכסות את כל הקרם
- אופים ב-180 מעלות כ-20-25 דקות. מצננים.
- אם רוצים ניתן לחמם שתי כפות נפאז' חם עם כף מים ולהבריש את התפוחים על מנת שיהיו מבריקים ויפים