חיפשתי קינוח טעים ומיוחד להכין לאהובתי והגעתי בסוף אל התוצאה הזו. אני קורא לו טארט טריקולד – בצק פריך שוקולד במילוי שתי שכבות של גנאש שוקולד, לבן ומריר. לקישוט הדבקתי שתי נשיקות משוקולד לבן צבוע באדום. קינוח חושני וטעים שמתאים למי שאוהבים וגם סתם לעצמנו, גם בוולנטיינז וגם סתם כך.

חומרים ל-5-6 טארטלטים בקוטר 8-10 ס"מ

בצק:
260 גרם קמח
30 גרם אבקת קקאו
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
תמצית וניל

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת קקאו וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
  • מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים רק עד שמתאחד
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
  • מרפדים רינגים בקוטר 8-10 ס"מ ומקפיאים לחצי שעה לפחות
  • אופים ב-160 מעלות כ-15-20 דקות. יהיה קצת קשה לדעת שהטארט מוכן, אבל בודקים על ידי נגיעה בעדינות עם האצבע שהבצק יבש.

לשכבת שוקולד לבן:
110 גרם שמנת מתוקה
30 גרם חלב
200 גרם שוקולד לבן
30 גרם חמאה

  • בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה והחלב ויוצקים על השוקולד הלבן
  • מערבבים היטב לקבלת גנאש חלק וללא גושים
  • מניחים בצד להתקרר מעט ואז מוסיפים את החמאה פנימה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין
  • יוצקים שכבה עד חצי גובה לתוך הטארטלטים האפויים ומעבירים למקרר להתייצבות של שעה או למקפיא לחצי שעה

לשכבת שוקולד מריר:
200 גרם שמנת מתוקה
40 גרם חלב
200 גרם שוקולד מריר
40 גרם חמאה

  • חוזרים על הפעולות כמו בקרם השוקולד הלבן וממלאים את הטארטלטים עד שפתם
  • מעבירים למקרר להתייצבות כשעה ומעטרים בקישוט שוקולד לבחירה
  • משאירים את הטארטלטים במקרר כשעתיים או בטמפרטורת החדר 24 שעות. ניתן להגיש קר מהמקרר או בטמפרטורת החדר
  • הטארט יישמר היטב כשלושה ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. תמר

    נראה מעולה! לטארט בקוטר 24 כמה להגדיל!

השאר תגובה