אכלתם פעם עוגה מאודה? העוגה השזופה והפלאפית הזאת נחשבת לעוגה הרשמית של הונג קונג והיא אחת מהכי אהובות ופופולריות באזור הזה. היא נקראת מאלאי גאו שזה בתרגום חופשי עוגה ממלזיה מפני שמספרים שהיא הגיעה מבריטניה למלזיה ומשם לסין. מדובר בבלילת עוגה ממש פשוטה וקלה להכנה שבזכות שיטת ההכנה המיוחדת באידוי מתקבלת אוורירית וטעימה במיוחד ושונה מכל מה שיצא לכם לטעום.

חומרים לעוגה אחת בקוטר 20 ס"מ

115 גרם קמח
10 גרם קורנפלור
15 גרם אבקת אפייה
רבע כפית מלח
65 גרם שמן
80 גרם חלב מרוכז
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים גודל L
100 גרם סוכר
50 גרם סוכר חום כהה

  • מערבבים יחד את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ושומרים בצד
  • בקערית נפרדת טורפים יחד את השמן, הווניל והחלב המרוכז
  • בקערת מיקסר שמים את הביצים והסוכר ומקציפים כ-6-7 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד ואוורירית
  • מוסיפים פנימה את הסוכר החום ומקציפים עוד דקה
  • מוסיפים את תערובת השמן והחלב המרוכז ומקציפים דקה אחת נוספת
  • מקפלים פנימה את תערובת האבקות רק עד שלא רואים יותר קמח. רצוי לא לקפל יותר מדי על מנת שלא לאבד את הנפח של ההקצפה
  • מכסים את הקערה ונותנים לה לעמוד בטמפרטורת החדר כשעה. התערובת תהיה אוורירית מאוד ומלאה בועות קטנות
  • יוצקים את התערובת לתבנית אחת בקוטר 20 ס"מ משומנת או ל-5 תבניות קטנות בקוטר 8-10 ס"מ
  • מביאים מים לרתיחה בסיר שמתאים להניח עליו כלי אידוי
  • מכניסים את התבניות לתוך כלי אידוי או סיר מחורר של קוסקוס או כלי דומה
  • מניחים את כלי האידוי מעל הסיר ומכסים. מאדים במשך 25-30 דקות
  • מצננים כ-15 דקות, מעבירים סכין קטנה מסביב לדפנות ומחלצים את העוגות מהתבניות
  • מניחים את העוגות בצד לצינון לטמפרטורת החדר ומגישים
  • שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה