אם תמצאו את עצמכם יום אחד בצ'יינטאון בניו יורק או כמעט בכל איר אמריקאית גדולה אחרת, בטוח שתיתקלו במאפיות סיניות רבות ובכל אחת מהן תראו ערימות מסודרות יפה של עוגיות השומשום הדקיקות והקראנצ'יות האלה. יותר משליש מהעוגייה הוא שומשום ואחרי אפייה קצרה בלבד הן יוצאות כל כך פריכות ועם טעם שומשום מושלם שמתאים מאוד למי שאוהב שומשום כמוני.

חומרים לכ-25 עוגיות
4 חלבונים מביצים בגודל L
120 גרם סוכר
רבע כפית מלח
חצי כפית תמצית וניל
100 גרם קמח
110 גרם חמאה מומסת
110 גרם שומשום לבן
110 גרם שומשום שחור (אפשר גם רק לבן או רק שחור)
- מסדרים את השומשום על מגש עם נייר אפייה וקולים בתנור ב-180 מעלות כ-5-6 דקות עד להזהבה. מצננים.
- בקערה טורפים את החלבונים כדקה או שתיים עד שהם מעט אווריריים
- מוסיפים פנימה סוכר, מלח ווניל וטורפים היטב עד שהם נמסים אל התערובת
- מוסיפים קמח וחמאה מומסת ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת
- מסיימים על ידי הוספה של השומשום וערבוב לפיזור אחיד שלהם בתערובת. התערובת מתקבלת דלילה וזה בסדר.
- מכינים מגש עם נייר אפייה (עדיף משטח סיליקון לאפייה אם יש לכם)
- יוצקים כמות של ככפית וחצי מלית במרווחים על המגש כ-8 עוגיות על מגש תנור ביתי
- דופקים קלות את המגש על השיש על מנת לשטח את העוגיות
- אופים מגש אחד בכל פעם כ-14-16 דקות ב-170 מעלות עד ששולי העוגייה מזהיבות
- מצננים מעט ומורידים את העוגיות בעדינות מנייר אפייה או סיליקון
- מעבירים לקופסה אטומה ושומרים בטמפרטורת החדר שבוע ויותר