הפעם עם מתכון שהוא בין עוגייה לחטיף. מקלות בצק פריך שקדים דקיקים וטעימים מצופים בשוקולד דולסי (או כל שוקולד אחר שתבחרו). מוסיפים להם נגיעות קראנצ'יות של דברים שאוהבים: שברי פייטה, סוכריות צבעוניות, אגוזים גרוסים ואפשר גם בלי כלום ומקבלים נשנוש מושלם שמתחסל בשניות. התוספת האולטימטיבית למשלוח המנות השנה.

חומרים לכ-40-50 מקלות

למקלות שקדים:
250 גרם קמח (כוס ו-3/4)
2 גרם מלח (רבע כפית)
150 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
1 ביצה גודל L

  • שמים את כל החומרים חוץ מהביצה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שמקבלים פירורים דקים ואחידים
  • מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל רק עד שהבצק מתאחד
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר להתייצבות כמה שעות
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ וחותכים מקלות ברוחב כחצי ס"מ ובאורך כ-10-12 ס"מ
  • מסדרים את המקלות על גבי מגש עם נייר אפייה ואופים ב-170 מעלות כ-15 דקות להזהבה. מצננים.

להרכבה:
250 גרם שוקולד דולסי או שוקולד אהוב אחר
100 גרם שם תוספת רצויה – שברי פייטה, סוכריות, אגוזים קצוצים ועוד

  • ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרוגל או בבן מארי ומצננים אותו מעט
  • מעבירים את השוקולד לכלי צר וגבוהה – כוס צרה למשל או כלי דומה
  • טובלים כשליש מכל מקל בשוקולד, מוציאים ומנערים את העודפים
  • מניחים את המקלות על גבי מגש עם נייר אפייה ומפזרים עליהם את התוספות
  • מעבירים את המקלות עם השוקולד למקרר להתייצבות
  • אם השוקולד לא מטומפרר רצוי להגיש ישר מהמקרר. אם השוקולד מטומפרר אז ניתן להגיש בטמפרטורת החדר.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה