אני מאוד אוהב פרג ואני גם מאוד אוהב פרסבורגר והחיבור של פרסבורגר ופרג הוא בעיניי אחד החיבורים שנולדו בשמיים. הפעם במקום להכין סהרונים או שטרודל מגולגל של פרסבורגר פרג, החלטתי להכין מהשילוב הזה אזני המן שיצאו לא פחות ממושלמות. בגלל שהבצק הוא נייטרלי בטעמו אז אפשר לחבר אליו גם מליות מלוחות ולכן לא ויתרתי על כמה אזני המן במילוי בטטות צלויות שיצאו מתאבן מדהים.

בצק פרסבורגר:
100 גרם חמאה
25 גרם אבקת סוכר
5 גרם מלח
1 חלמון
75 מ"ל חלב
250 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים

  • מערבבים במיקסר עם וו גיטרה אבקת סוכר חמאה ומלח
  • מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לערבב 2-3 דקות
  • מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים כ-2 דקות נוספות
  • מעבירים לכלי נקי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לכמה שעות ועדיף ללילה

מלית פרג:
100 גרם חלב
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון
גרידת לימון
כף דבש

  • בסיר מביאים לרתיחה סוכר, חמאה וחלב
  • מוסיפים את הפרג טחון וממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 5 דקות
  • מוסיפים את גרידת הלימון והדבש. מעבירים לקערה.
  • מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור.

מלית בטטות צלויות:
4 בטטות בינוניות קלופות
2 כפות שמן זית
פלפל צ'ילי מתוק או חריף מיובש
3 שיני שום קצוצות
שני גבעולי טימין
מלח ופלפל לפי הטעם

  • חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומעבירים לקערה
  • מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים היטב
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומסדרים את הבטטות על גבי מגש עם נייר אפייה בשכבה אחידה
  • צולים את הבטטות בתנור כ-20 דקות. מצננים ושומרים בצד.

להרכבה ואפייה:

  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי כ-3 מ"מ
  • קורצים עיגולים בקוטר כ-8 ס"מ ומניחים בכל אחד כפית גדושה של מילוי
  • סוגרים לצורת אוזן המן ומהדקים היטב
  • מברישים את הדפנות של אזני ההמן בביצה טרופה
  • אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות. מצננים ומגישים.
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 3-4 ימים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה