אני חסיד גדול של קרמים אפויים ומבושלים – קרם פטיסייר, קרם ברולה, פלאן ועוד ועוד. הפעם לקחתי את קרם הקרמל הקלאסי ונתתי לו מתיחת פנים קלה על ידי תוספת של מיץ תפוזי דם לקרמל. אם תפעלו לפי המתכון הפשוט הזה תקבלו קינוח במרקם קרמי מושלם עם נגיעת הדרים וללא טיפת קמח. מתכון לפנתאון!

חומרים לכ-6 מנות זוגיות
לקרמל תפוזי דם:
100 גרם סוכר
60 גרם מיץ תפוזי דם (ניתן להחליף במיץ תפוזים רגילים או במים)
- שמים את הסוכר בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית עד לקבלת קרמל ענברי
- בינתיים, שמים את המיץ בסיר קטן נפרד ומביאים לסף רתיחה
- כאשר הקרמל מוכן יוצקים אליו את המיץ החם
- התערובת תבעבע בפראות וזה בסדר. מערבבים היטב ומוודאים שכל הסוכר נמס. אם לא אז מבשלים עוד דקה או שתיים
- מסירים מהאש ויוצקים שכבה דקה ל-6 כלים המתאימים לאפייה (קוטר 10 ס"מ בערך)
לקרם:
600 גרם חלב
4 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
3 ביצים גודל L
6 חלמונים מביצים גודל L
- בקערת מיקסר שמים את הביצים והחלמונים וטורפים במהירות איטית עם וו הקצפה
- בינתיים שמים בסיר את החלב, הווניל והסוכר ומבשלים עד לסף רתיחה
- מסירים מהאש, מגבירים מעט את מהירות המיקסר ויוצקים פנימה את תערובת החלב בזרם דק עד שכולו בפנים ומקבלים תערובת אחידה
- עוצרים את המיקסר. בשלב זה רצוי אם ניתן לסנן את הקרם במסננת דקה על מנת להסיר גושים ובועות אוויר שיפגעו במרקם הסופי
- יוצקים את הקרם החם אל הכלים המוכנים עם הקרמל בתחתית עד לגובה 3-4 ס"מ
- מניחים את הכלים בתוך תבנית עמוקה ויוצקים מסביב מים עד לגובה 2-3 ס"מ מהכלים
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים ב-140 מעלות כשעה
- מוציאים מהתנור ומשאירים מכוסה בנייר כסף עד שהתבנית מתקררת לטמפרטורת החדר
- מעבירים את הכלים עם הקרם למקרר ל-3 שעות לפחות ורצוי ללילה
- כשרוצים להגיש מעבירים סכין חדה מסביב לדפנות התבנית, רצוי לא לפצוע את הקרם
- הופכים את התבנית על גבי צלחת והקרם יצנח אל הצלחת עם רוטב הקרמל מעל ומסביב. מגישים מיד.
- ניתן לשמור את הקרם בכלי שבו נאפה עד 3-4 ימים
