לקחתי את המתכון המפורסם שלי לבינג שהוא מעין פנקייק בצל ירוק סיני שמכינים בקלות, הוספתי לו פנימה המון בשר טחון מתובל וקיבלתי פנקייק בשר לפנים שנותן תחרות לכל עראיס או לחם עם בשר אחר ששקלתם להכין לכבוד חג על האש הקרוב.

חומרים לכ-4 פנקייקים גדולים
250 גרם קמח (כוס ו-3/4)
3/4 כפית מלח
180 גרם מים חמימים (3/4 כוס)
4 כפות שמן

למילוי:
חצי ק"ג בשר טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית כמון
3 שיני שום כתושות או קצוצות
צרור בצל ירוק קצוץ

  • מכינים את המילוי: במחבת עם מעט שמן מטגנים מעט את השום עד שהוא מזהיב
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא עשוי וצבעו משתנה. מתבלים במלח, פלפל וכמון
  • שומרים את המילוי בצד עד להרכבה
  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, המלח, השמן והמים ולשים עם וו לישה כ-7 דקות לקבלת בצק חלק
  • עוטפים את הבצק בשקית או המגבת ומניחים למנוחה של כחצי שעה
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק ועיגול גדול ודק
  • מברישים את העיגול בשמן קנולה או שמן זית ומפזרים את הבשר בנדיבות ומעליו בצל ירוק בנדיבות
  • מגלגלים את העלה לגליל מהודק תוך כדי שמהדקים את הבשר והבצל הירוק לתוך הבצק
  • את הגליל שקיבלנו מגלגלים לשבלול ועכשיו מרדדים אותו שוב לקבלת עלה בקוטר 20-22 ס"מ
  • משמנים מחבת קלות ומטגנים את הפנקייקים כמה דקות מכל צד
  • מגישים חם מהמחבת. רצוי לחלק לרבעים בהגשה.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. אסתי

    אפשר לעשות עם קמח כוסמין מלא????

השאר תגובה