שידוך מופלא שגיליתי רק לאחרונה הוא החיבור בין מתיקות מעט מעושנת של סירופ מייפל אמיתי לקראנצ'יות ומעט מרירות של אגוזי מלך קלויים ולקרמיות הוונילית העמוקה של שוקולד לבן. לקחתי את כל אלה ושילבתי אותם לתוך בלילה של עוגת יוגורט מושלמת, הוספתי מעט קראמבל אגוזי מלך מעל וקיבלתי את אחת העוגות הטעימות שאכלתי בחיי.

חומרים לשתי תבניות אינגליש קייק
480 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
15 גרם אבקת אפייה (שתי כפיות)
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
100 גרם סירופ מייפל אמיתי
100 גרם סוכר חום בהיר
מעט תמצית וניל
2 ביצים גודל L
גביע יוגורט או גביע שמנת חמוצה
100 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
100 גרם פצפוצי שוקולד לבן או שוקולד לבן קצוץ גס
לקראמבל:
100 גרם אגוזי מלך קלויים וטחונים לאבקה
100 גרם סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם קמח
- שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר, המייפל והווניל ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה
- אם התערובת נדבקת לדפנות, עוצרים את המיקסר ומגרדים את הדפנות עם מרית
- מוסיפים את הביצים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה
- מוסיפים אל המיקסר שליש מהקמח ומערבלים רק עד שהוא נטמע בתערובת
- מוסיפים חצי מכמות היוגורט ומערבלים רק עד שמתאחד
- חוזרים שוב על שתי הפעולות האחרונות עם שליש נוסף מהקמח וחצי מהיוגורט ומסיימים עם השליש האחרון של הקמח
- מקפלים פנימה (אפשר בעזרת המיקסר) את אגוזי המלך והשוקולד הלבן
- יוצקים את כל הבלילה לשתי תבניות אינגליש משומנות
- מכינים את הקראמבל (לא חובה): שמים את כל החומרים יחד בקערת מיקסר ומערבלים עד לקבלת פירורים גסים
- מפזרים את פירורי הקראמבל בנדיבות על שתי העוגות
- אופים ב-175 מעלות כ-45-50 דקות. בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ואם לא מוסיפים עוד 10 דקות אפייה
- מוציאים את העוגה מהתבנית אל רשת ומצננים היטב
- שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים