היום בחרתי להכין קינוח מבית אמא. כשהייתי ילד קטן ואמא שלי רצתה לפנק אותי במשהו טעים במיוחד, היא היתה מכינה לי קונוסים יפהפיים כאלה מבצק עלים במילוי קרם פטיסייר צהבהב ועשיר. כשגדלתי גיליתי שמקורם באיטליה ובאיטלקית הם נקראים קנונצ'יני ובתרגום חופשי קרניים. עד היום אני נהנה להיות ילד ולתת לאמא שלי היקרה לפנק אותי איתם. עכשיו אני מזמין את כל האמהות (והאבות) שקוראות את הפוסט הזה לרוץ ולהכין כאלה ולפנק את הילדים והילדות שלהן ככה.

חומרים לכ-25 קנונצ'יני:
1 חבילה בצק עלים מופשר על פי הוראות היצרן
1 חלבון להברשה
סוכר חום בהיר לציפוי
לקרם פטיסייר:
500 גרם חלב
3 חלמונים מביצים גודל L
60 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
מעט תמצית או מחית וניל
30 גרם חמאה
100 גרם שוקולד לבן
- פורסים את בצק העלים וחותכים לרצועות ברוחב 1-1.5 ס"מ
- מותחים מעט את הרצועות ומגלגלים אותן בצורה הדוקה על גבי קונוסים מאלומיניום (קונים בחנויות של חד פעמי או בחנויות המתמחות באפייה)
- מברישים את הבצק בחלבון טרוף ומצפים בסוכר חום בהיר
- מסדרים את הקונוסים על מגש ואופים ב-180 מעלות כ-30 דקות להזהבה מלאה. מצננים.
- בינתיים מכינים את קרם הפטיסייר: בסיר שמים את החלב והווניל. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.
- מביאים את החלב לסף רתיחה ויוצקים על גבי החלמונים תוך כדי ערבוב.
- מחזירים את התערובת אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב נמרץ עד להסמכה ורתיחה ראשונה של הקרם. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את החמאה והשוקולד. מערבבים עד שהם נטמעים פנימה.
- מעבירים את הקרם לכלי שטוח ורחב ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם. מעבירים את הקרם למקרר לכמה שעות.
- טורפים את הקרם בנמרצות על מנת לפתוח ולאוורר אותו. באמצעות כף או שק זילוף ממלאים את הקונוסים האפויים בקרם.
- רצוי להגיש מיד ביום ההכנה. אם לא מגישים מיד ניתן לשמור את הקונוסים בנפרד בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר ואת הקרם במקרר עד שלושה ימים ולמלא סמוך להגשה. את הקונוסים המלאים שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שלושה ימים.