כל שנה כשמגיע חג הגבינות הכי גדול שיש, כולם מחפשים דרכים חדשות לרענן ולהפתיע. אז היום אני עם מתכון שמכוון קודם כל לילדים, אבל כמובן גם למבוגרים שרוצים להרגיש ילדים. עוגיות שוקולד צ'יפס המושלמות שלי שיש להן את המרקם הכי כיפי שיש, מקבלות הפעם שדרוג עם מילוי מפתיע וטעים של גבינת שמנת. נרשמה התלהבות אצלנו בבית והכל חוסל תוך יום אחד בלבד…

חומרים לכ-30 עוגיות

290 גרם חמאה
100 גרם סוכר לבן (1 כוס)
100 גרם סוכר חום בהיר (1 כוס)
5 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
5 גרם מלח (1 כפית)
מעט תמצית וניל
100 גרם ביצים (2 ביצים גודל M)
400 גרם קמח (2 וחצי כוסות ועוד 5 כפות)
440 גרם שוקולד צ'יפס מריר/חלב/לבן או ערבוב שלהם (2 כוסות)

למילוי:
1 גביע גבינת שמנת (200 גרם)
2 כפות סוכר

  • מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את הגבינה עם הסוכר לתערובת אחידה. באמצעות כפית מניחים על מגש עם נייר אפייה כ-30 תלוליות של תערובת גבינת שמנת ומעבירים למקפיא לשעה
  • החמאה צריכה להיות רכה מאוד ולכן רצוי להוציא אותה כמה שעות לפני מהמקרר. אם שוכחים אז אפשר לרכך אותה בפולסים של 10-20 שניות בעוצמה בינונית במיקרוגל אבל להיזהר לא להמיס את החמאה יותר מדי.
  • שמים את החמאה והסוכרים במיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שהתערובת מתאחדת ונהיית קרמית. התהליך לוקח בערך 2 דקות, רצוי לא לערבב מעבר לכך.
  • מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. אם צריך מגרדים מעט את דפנות הקערה.
  • מוסיפים פנימה את האבקות (קמח, מלח ואבקת אפייה) ואת פצפוצי השוקולד ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד ופיזור אחיד של הצ'יפס
  • מכינים מגש עם נייר אפייה וקורצים מייד מהבצק עיגולים במשקל כ-40 גרם כל אחד. אני השתמשתי לצורך כך בכף גלידה קטנה שעשתה את העבודה במהירות וביעילות.
  • בכל כדור בצק עושים שקע במרכז ומכניסים לתוכו גוש גבינת שמנת קפואה. סוגרים מעל את הבצק ומכדררים חזרה לכדור.
  • מסדרים את הכדורים על גבי מגש עם נייר אפייה ומקפיאים כחצי שעה להתייצבות
  • מוציאים את הכדורים מהמקפיא ומסדרים במרווחים על גבי מגשים עם נייר אפייה (כ-12 עוגיות על מגש תנור ביתי)
  • נותנים לכדורים כשעה לחזור לטמפרטורת החדר
  • אופים כל מגש ב-180 מעלות כ-11 דקות. העוגיות משתטחות מעט וזה בסדר.
  • ניתן להגיש את העוגיות חמימות או לצנן אותן לטמפרטורת החדר ולשמור בקופסה אטומה עד שלושה ימים (אצלינו הן לא מחזיקות כל כך הרבה זמן מעמד)

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה