קרפטקה היא עוגה פולנית מסורתית ומושלמת שיש בה שתי שכבות של בצק רבוך שמזכירות מאוד פחזניות והן עוטפות שכבת קרם נהדרת. אם תרצו מעין עוגת פחזניה ענקית. אני בחרתי למלא אותה בשתי שכבות שמהן אני בדרך כלל מכין את עוגת הגבינה פירורים שלי, מבוססת על מתכון ותיק מאוד של רוני ונציה שהוא כמעט בגילי. יצא שילוב היסטרי בין עוגת גבינה פירורים לבין שתי שכבות פחזנית מושלמות וזאת ללא ספק העוגה שתככב על שולחן החג שלנו השנה.

חומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ
לתחתיות בצק רבוך:
80 גרם חלב
70 גרם מים
80 גרם חמאה
חצי כפית מלח
כפית סוכר
100 גרם קמח
3 ביצים גודל L
לשכבת גבינה:
750 גרם גבינה לבנה 9%
3 כפות סוכר
4 כפות פודינג וניל
לשכבת קצפת:
500 גרם שמנת מתוקה
מעט תמצית וניל
100 גרם סוכר
10 גרם ג'לטין
60 גרם מים קרים
- בסיר קטן שמים את החלב, המים, החמאה, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה. מוודאים שכל החמאה נמסה.
- מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מבשלים כדקה ומסירים מהאש.
- מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שהתערובת מתקררת מעט ומפסיקים לצאת אדים
- מוסיפים פנימה את הביצים בהדרגה. נותנים לכל ביצה להיטמע היטב פנימה לפני שמוסיפים ביצה נוספת
- מרפדים שתי תבניות או רינגים בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה בתחתית ובדפנות
- יוצקים מחצית מהבצק לכל תבנית ומיישרים היטב
- אופים ב-170 מעלות כ-30 דקות. מצננים היטב. רצוי לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה.
- מכינים רינג נקי בקוטר 22 ס"מ ומרפדים אותו בשקף על הדפנות (לא חובה, יותר קל בחילוץ)
- מניחים תחתית אחת של בצק רבוך בתחתית הרינג
- מכינים את שכבת הגבינה: שמים את הגבינה והסוכר בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה
- מוסיפים את הפודינג וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת סמיכה אבל חלקה וללא גושים
- יוצקים את תערובת הגבינה אל הרינג על גבי התחתית, מיישרים ומעבירים למקרר עד להמשך
- מכינים את שכבת הקצפת: מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
- בקערת מיקסר שמים את השמנת, הווניל והסוכר ומקציפים לקצפת יציבה
- ממיסים את הג'לטין במיקרוגל כ-20 שניות ויוצקים אל הקצפת בזרם דק תוך כדי הקצפה
- יוצקים את שכבת הקצפת על גבי שכבת הגבינה ומיישרים
- מניחים מעל את שכבת הבצק הרבוך השנייה ומעבירים למקרר לשעה לפחות להתייצבות
- אם רוצים ניתן לפדר את החלק העליון של העוגה במעט אבקת סוכר
- מגישים את העוגה קרה מהמקרר. היא תישמר בכלי אטום עד שבוע.
