לקחתי את גבינת השקדים הטבעונית שהכנתי והפכתי אותה לעוגת גבינה טבעונית מושלמת עם מרקם כמעט כמו של הדבר האמיתי. עוגה חגיגית ויפהפיה עם רוטב פטל וטעם מרציפני מושלם. לא תאמינו שהיא ללא ביצים וללא מוצרי חלב, כמות סוכר נמוכה ואם מחליפים את הקמח שבתחתית בתחליף אז היא גם יכולה בקלות להיות ללא גלוטן.

חומרים לעוגה אחת בקוטר 18 ס"מ או 4 עוגות קטנות בקוטר 8-10 ס"מ

לתחתית:
50 גרם נטורינה
50 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם סוכר חום בהיר

להרכבה:
20 גרם נטורינה

לשכבת הגבינה:
400 גרם גבינת שקדים טבעונית (אפשר להחליף בגבינת שמנת טבעונית קנויה לבחירתכם)
200 גרם קרם קוקוס
100 גרם סוכר
2 כפות קורנפלור
תמצית וניל

לרוטב פטל:
150 גרם פטל קפוא או מחית פטל
כף סוכר
כף קורנפלור
2 כפות מים

  • מכינים את התחתית: במעבד מזון שמים את כל החומרים ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים דקים (אפשר להכין גם במיקסר עם וו גיטרה)
  • מסדרים את הפירורים על גבי מגש עם נייר אפייה ואופים כ-15 דקות ב-170 מעלות. מצננים.
  • להרכבת התחתית ממיסים את הנטורינה הנוספת ומערבבים עם הפירורים לקבלת פירורים מעט לחים
  • עוטפים את התבנית היטב בנייר אפייה ובנייר כסף על מנת שלא יחדרו מים פנימה ומשמנים את דפנות התבנית או מרפדים אותן בנייר אפייה
  • מסדרים את הפירורים בתחתית התבנית הרצויה ומהדקים היטב. מעבירים למקרר או למקפיא לכמה דקות.
  • לשכבת הגבינה: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. אם אין מעבד מזון ניתן גם להכין במיקסר ואפילו לערבב ביד למרות שזה דורש קצת יותר עבודה
  • מניחים את התבנית המוכנה עם התחתית בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים את תערובת הגבינה פנימה
  • בתבנית החיצונית יוצקים מים חמים עד לחצי הגובה של התבנית הפנימית
  • אופים ב-150 מעלות. לעוגות קטנות אופים כ-45 דקות. לעוגה גדולה אופים שעה.
  • מכבים את התנור ונותנים לעוגה להתקרר בתוך התנור כשעה נוספת.
  • מוציאים מהתנור ומחלצים בזהירות את התבנית הפנימית מהמים. מעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות ועדיף ללילה
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה
  • מכינים את רוטב הפטל: בסיר קטן שמים את הפטל או המחית עם הסוכר ומבשלים לרתיחה, אם משתמשים בפטל שלם אז מועכים אותו מעט או טוחנים עם בלנדר מוט
  • מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים אל הסיר, מבשלים כמה שניות להסמכה ומסירים מהאש
  • יוצקים את הרוטב החם על גבי העוגה. ניתן להגיש מיד או להחזיר את העוגה עם הרוטב למקרר עד להגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה