פרלין הזעתר של איקה זכה כבר באינספור פרסים, ובצדק. הוא כל כך מפתיע, מקורי, מיוחד וטעים – פשוט כובש. השילוב המקסים הזה עובד גם בגרסת טראפלס, שאותם הרבה יותר קל להכין בבית. המתכון המושלם הזה כיכב לראשונה בספר הראשון שלי שיצא לפני כשנה וחצי ועכשיו הוא כאן לפניכם לראשונה בגרסת האונליין. הכנתם? ספרו לי איך יצא

תמונה מתוך הספר "בייקרי 365 וחברים", צילום רונן מנגן, סטיילינג עמית פרבר

חומרים לכ-170 יחידות

350 גרם שמנת מתוקה
כ־ 10 גרם עלי זעתר טריים
200 גרם שוקולד מריר 70%
300 גרם שוקולד חלב 33%

:לציפוי
אבקת קקאו

  • מרפדים תבנית בגודל 20×20 ס"מ בנייר אפייה
  • מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה עם הזעתר
  • מסירים מהלהבה, מכסים ומניחים בצד לרבע שעה
  • מסננים ושוקלים 250 גרם שמנת מתוקה ללא הזעתר, נפטרים מיתר השמנת ומהעלים
  • ממיסים את שני סוגי השוקולד מעל בן מארי או בפולסים במיקרוגל
  • מביאים שוב לרתיחה את השמנת המתוקה המתובלת
  • יוצקים שליש מהשמנת על השוקולד המומס ומערבבים היטב – התערובת עשויה להיראות "שבורה" מעט וזה בסדר
  • מוסיפים באותו אופן את יתר השמנת המתוקה, שליש מהכמות בכל פעם, ומעבדים את התערובת בבלנדר מוט לקבלת גנאש חלק ומבריק
  • יוצקים את הגנאש לתבנית ומיישרים בעדינות מניחים מחוץ למקרר ליממה ללא כיסוי עד שהגנאש יציב (בקיץ מומלץ לשמור במקום ממוזג ואם לא ניתן אז מכסים ומעבירים למקרר)
  • מחלצים את הגנאש מהתבנית וחותכים לקוביות של אחד וחצי ס״מ
  • שומרים בכלי אטום במקרר עד חודש
  • חצי שעה לפני ההגשה מוציאים את הטראפלס מהמקרר ומגלגלים באבקת קקאו לציפוי.
  • גיוון: מחליפים את הזעתר באותה כמות של עשבי תיבול אחרים כמו נענע או בזיליקום, או בתבלינים יבשים כמו מקלות קינמון או כוכבי אניס.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה