מתכון חדש לכבוד חגיגת פירות הקיץ שלי. הפעם אני עם קראמבל פיסטוק מושלם במילוי קרם שקדים מדהים וקומפוט דובדבנים סופני. כל ביס מכיל בתוכו אושר אינסופי של טעמים ומרקמים. המתכון הזה יכול להיות בסיס נהדר לאינסוף גיוונים אפשריים. את הפיסטוקים אפשר להחליף בכל סוג של שקדים או אגוזים אחרים, את הדובדבנים אפשר להחליף בפירות יער אחרים וכמעט בכל פרי אחר – נסו שזיפים, משמשים, ענבים, תאנים ועוד לפי מה שבעונה.

חומרים לעוגה בקוטר 20-22 ס"מ
תחתית בצק פריך:
310 גרם קמח
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים
1 ביצה גודל L
קמצוץ מלח
תמצית וניל
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
- מוסיפים מלח, וניל וביצה ומערבלים רק עד שמתאחד
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
- קורצים מהבצק דיסק בקוטר התבנית הסופית של העוגה ומניחים אותו על גבי מגש עם נייר אפייה או סיליקון מחורר
- אופים ב-160 מעלות כ-15 דקות להזהבה. מצננים.
- את יתרת הבצק הלא אפוי ניתן לשמור במקפיא עד חודש לשימושים אחרים
קראמבל פיסטוק:
100 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם קמח
80 גרם סוכר חום בהיר
- בקערת מיקסר שמים את כל החומרים ומערבלים עד לקבלת פירורים גסים
- שומרים במקרר עד להרכבה
קרם שקדים:
70 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר
70 גרם אבקת שקדים
15 גרם קורנפלור
1 ביצה גודל L
- מקציפים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים פנימה את אבקת השקדים והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
- שומרים בצד עד להרכבה
קומפוט דובדבנים (או פירות יער):
350 גרם דובדבנים מגולענים (אפשר להחליף בכל פירות יער אחרים טריים או קפואים)
40 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כף קורנפלור
חצי כוס מים
- בסיר שמים את הדובדבנים והסוכר ומביאים לרתיחה
- מבשלים במשך כמה דקות עד שהפירות מגירים מעט את הנוזלים
- מוסיפים פנימה את מיץ הלימון ומערבבים היטב
- בקערית קטנה מערבבים יחד את המים והקורנפלור ומוודאים שאין גושים
- מוסיפים את התערובת אל הסיר ומבשלים כחצי דקה עד שהתערובת מסמיכה
- מסירים מהאש ומצננים לחלוטין
להרכבה:
- בתבנית או רינג שבו מרכיבים את העוגה מניחים בתחתית את דיסקית הבצק הפריך האפויה
- מסדרים כמחצית מהקראמבל פיסטוק מסביב על הדפנות ומהדקים בעדינות
- במרכז על התחתית מורחים את כל קרם השקדים. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות. מצננים.
- יוצקים מעל את כל קומפוט הדובדבנים ואופים שוב ב-180 מעלות כ-15 דקות. מצננים.
- לסיום מפזרים מעל את יתרת הקראמבל בשכבה אחידה ואופים בפעם האחרונה ב-180 מעלות כ-15 דקות
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגה למקרר לשעה לפחות לפני ההגשה
- שומרים את העוגה במקרר 3-4 ימים