היום אני עם עוגיות שוקולד מתובלות עם נגיעה קלה של קינמון, שילוב מושלם שאני מתפלא שלא חשבתי עליו עד עכשיו. יש להן גם ציפוי סוכר קראנצ'י מבחוץ והן רכות ופאדג'יות מבפנים כך שמתקבל גם שילוב מעניין של מרקמים שממש כיף לזלול.

חומרים לכ-30 עוגיות
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם סוכר
60 גרם סוכר חום כהה
10 גרם קינמון
2 ביצים גודל L
כפית תמצית וניל
350 גרם קמח
40 גרם אבקת קקאו
15 גרם אבקת אפייה
קמצוץ מלח
לציפוי:
100 גרם סוכר חום בהיר (עם גבישים גדולים)
- בקערת מיקסר שמים את החמאה, הקמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים פנימה את הסוכרים והקינמון ומערבלים כמה שניות
- מסיימים על ידי הוספה של הביצים והווניל ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה
- קורצים מהבצק כ-30 חתיכות קטנות ומכדררים אותם לכדור
- את הכדורים מצפים בסוכר חום בהיר עם גבישים גדולים ומסדרים על מגש עם נייר אפייה עם מעט מרווחים
- משטחים באמצעות היד או תחתית של כוס ישרה את הכדור לדיסק בעובי של כ-1 ס"מ
- אופים ב-180 מעלות כ-9 דקות ומצננים
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע