מנצלים את הרגעים האחרונים שהדובדבנים עדיין איתנו כדי להכין עוגת דובדבנים רכה ואוורירית עם קראמבל קראנצ'י מתובל במעט ליים וג'ינג'ר. שילוב מרקמים וטעמים מרענן שהולך פשוט נהדר בימי קיץ חמים בעת רביצה במרפסת לצד כוס תה קר.

חומרים לעוגה בקוטר 20-22 ס"מ

120 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר
30 גרם סוכר חום
2 ביצים גודל L
1 כף תמצית וניל
200 גרם קמח
5 גרם מלח
60 גרם יוגורט או שמנת חמוצה
450 גרם דובדבנים טריים או קפואים מגולענים וחצויים

לקראמבל ג'ינג'ר ליים:
100 גרם קמח
100 גרם סוכר
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גרם אבקת שקדים
גרידה מליים או לימון אחד
מעט מלח
רבע כפית ג'ינג'ר יבש
רבע כפית קינמון

  • בקערת מיקסר שמים חמאה והסוכרים ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים פנימה את הביצים והווניל ומערבבים מספר שניות לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים פנימה את הקמח, המלח והיוגורע ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה
  • יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט
  • מפזרים מעל את הדובדבנים החצויים ומהדקים בעדינות פנימה
  • מכינים את הקראמבל: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים
  • מפזרים את פירורי הקראמבל על גבי שכבת הדובדבנים
  • אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות עד שקיסם המוכנס במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
  • שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 3 ימים או במקרר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה