כשהיינו קטנים היו נוהגים להכין לנו לפעמים עוגת קצף וקצפת. היה משהו בפשטות ובתמימות של העוגה הטעימה והמתוקה הזה שכבש את לבבות כולם והיא בקלות הפכה לאחת האהובות בארץ. עם השנים היא קצת נעלמה, אבל אני כאן כדי להחזיר נשכחות, במיוחד אם הן היו ממש מוצלחות. אז היום אני עם עוגת בראוניז קצף וקצפת שהכנתי לכבוד יום ההולדת של ינון – שכבות של בראוניז פאדג'י, מרנג אפוי וגנאש שוקולד לבן מוקצף. נרשמה התלהבות אצלנו.

חומרים לעוגה גבוהה בקוטר 20-22 ס"מ
שכבות בראוניז פאדג':
150 גרם חמאה
230 גרם שוקולד מריר
100 גרם סוכר חום כהה
40 גרם אבקת קקאו
מעט תמצית וניל
מעט מלח
4 ביצים בגודל L מופרדות
140 גרם סוכר לבן
40 גרם קמח
- ממיסים את החמאה והשוקולד יחד במיקרוגל בפולסים
- מערבבים פנימה את הסוכר החום הככה, אבקת הקקאו, הווניל, המלח והחלמונים
- בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב כ-3-4 דקות
- מקפלים את הקצף אל תערובת השוקולד
- לבסוף מקפלים פנימה את הקמח
- מכינים שתי תבניות עם תחתית ודפנות מרופדים בנייר אפייה
- מחלקים את התערובת המוכנה לשני חלקים שווים ויוצקים אל שתי התבניות
- מיישרים ואופים ב-170 מעלות כ-25 דקות. מצננים מעט.
שכבות קצף:
3 חלבונים מביצים גודל L
200 גרם סוכר
- בקערת מיקסר שמים את החלבונים והסוכר ומקציפים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת קצף יציב מאוד
- מחלקים את הקצף לשני חלקים שווים ומורחים כל אחד על תחתית בראוניז אחת
- אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות. מצננים.
- אם ניתן, רצוי להעביר את שני החלקים המוכנים למקרר לשעתיים
- מחלצים את שני החלקים המוכנים מהתבנית ומניחים אחד על השני
גנאש מוקצף שוקולד לבן:
115 גרם שמנת מתוקה (1)
200 גרם שוקולד לבן
225 גרם שמנת מתוקה (2)
- מחממים את השמנת (1) בסיר עד לסף רתיחה
- יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
- רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
- מוסיפים פנימה את השמנת (2) כשהיא קרה ומערבבים היטב
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות
- מקציפים את הגנאש לקצפת יציבה מאוד ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן
- מזלפים פרחים עגולים על גבי החלק העליון של העוגה, או כל צורה אחרת שתרצו ואפשר גם לא לזלף אלא למרוח בשכבה אחידה באופן חופשי
- מעטרים את הקצפת במעט פצפוצי או אבני שוקולד
- מעבירים את העוגה להתייצבות במקרר שעה לפחות ומגישים
- שומרים במקרר עד 3-4 ימים
האם האפייה הכפולה של הבראוני לא גורם לו להתייבש?
האם אפשר לאפות את המרנג בנפרד ולהרכיב?