מספרים כי ישנו מאפה מיוחד אשר בעבורו ירדו כל האלים היוונים ממקום מושבם שבפסגת האולימפוס, רק כדי לראות ולטעום את הפלא הזה. המאפה הזה זכה לשם 12 האלים והוא לרוב מורכב מגבינת פטה מתובלת בדבש, מגולגלת בתוך עלי פילו ומטוגנת. היום החלטתי לקחת את המאפה הכל כך מושלם הזה ולברוא אותו מחדש בגרסה בלקנית משלי – בצק פאי פריך שנמס בפה עוטף גבינת פטה מתובלת בדבש וטימין, אפויה עם מעט שומשום וקצח. יצא כל כך טעים שנראה לי שהאלים כבר בדרך לכאן…

חומרים לכ-15 יחידות
בצק פאי:
350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם מלח (כפית מחוקה)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם מים קרים (רבע כוס)
3 גרם חומץ (חצי כפית)
- שמים את הקמח, מלח והסוכר עם החמאה בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה רק עד שמקבלים פירורים דקים
- מוסיפים את המים והחומץ וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ
- מקררים את הבצק כמה שעות ורצוי ללילה
להרכבה:
גבינת פטה יוונית או גבינה בולגרית
טימין טרי
דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
ביצה טרופה להברשה
שומשום וקצח לציפוי
- מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים אותו לריבועים בגודל 10X10 ס"מ
- פורסים את גבינת הפטה לפרוסות ומניחים במרכז כל ריבוע בצק קובייה של גבינת פטה
- מפזרים מעל מעט עלי טימין טריים ומזלפים מעט דבש
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
- מניחים מעל ריבוע בצק נוסף ומהדקים היטב את השוליים
- מברישים את החלק העליון של המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום וקצח
- מסדרים את המאפים על גבי מגש עם נייר אפייה
- אופים ב-180 מעלות כ-20-25 דקות עד להזהבה. מצננים מעט ומגישים מיד.
- ניתן לזלף מעט דבש לפני ההגשה
