קצת אסקפיזם ליום שאחרי השבר הגדול. מתוקים בעיניי הם הנחמה הגדולה ביותר שעוד נשארה לנו, לבינתיים. ואם כבר אז שאלו יהיו מתוקים שאפשר להכין בכמה רגעים וליהנות מהם מיד. כאלו הם הסקונס המופלאים האלה, רכים ואווריריים מפוצצים באוכמניות ועם נגיעה חמצמצה ועדינה של גרידת לימון. ויש גם הוראות איך להכין אותן בגרסה טבעונית מבלי לפגוע בכלל בטעם או במרקם.

חומרים לכ-8 סקונס גדולים בתבנית בקוטר 20 ס"מ:
320 גרם קמח
20 גרם סוכר
20 גרם אבקת אפייה
5 גרם מלח
115 גרם חמאה או מחמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם חלב או חלב שקדים/סויה/שיבולת שועל
300 גרם אוכמניות קפואות
גרידה מלימון אחד
ביצה טרופה (להברשה, אפשר בלי)

  • בקערת מיקסר שמים חמאה ואת כל האבקות – קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח
  • מערבלים עם וו גיטרה רק עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את האוכמניות ומערבבים קצרות
  • מוסיפים את החלב ומערבלים רק עד שמתקבל גוש של בצק
  • משטחים את הבצק בתוך תבנית או רינג בקוטר 20 ס"מ בשכבה עבה ואחידה
  • מוציאים את הבצק מהרינג או התבנית וחותכים באמצעות סכין חדה לשמונה משולשים כמו שחותכים פיצה
  • מסדרים את המשולשים על גבי מגש עם נייר אפייה במרווחים
  • מברישים בביצה טרופה אם רוצים שהמאפים יהיו מבריקים
  • אופים ב-200 מעלות 20-25 דקות עד שהמאפים מזהיבים קלות
  • מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים. המאפים במיטבם ביום האפייה.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה