הסקונס המושלמים האלה הם על הגבול בין מתוק למלוח. יש בהם כמות שווה של גבינה כחולה חרפרפה ושל תאנים מיובשות קצוצות. השילוב הזה ביניהם כל כך מוצלח בעיניי שהייתי מוכן לאכול אותו כל יום, בסקונס ובכל דרך אחרת. הדבלים גם נותנות עוד נגיעה מעניינת למרקם ומתקבלים מאפים כיפיים שאפשר לאכול כמנה עיקרית או כקינוח.

חומרים לכ-8 סקונס גדולים בתבנית בקוטר 20 ס"מ:
320 גרם קמח
20 גרם סוכר
20 גרם אבקת אפייה
5 גרם מלח
115 גרם חמאה
300 גרם חלב
150 גרם תאנים מיובשות קצוצות (דבלים)
150 גרם גבינה כחולה חתוכה לקוביות (רוקפור או גורגונזולה)
ביצה טרופה (להברשה, אפשר בלי)

  • בקערת מיקסר שמים חמאה ואת כל האבקות – קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח
  • מערבלים עם וו גיטרה רק עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את הגבינה והדבלים ומערבבים קצרות
  • מוסיפים את החלב ומערבלים רק עד שמתקבל גוש של בצק
  • משטחים את הבצק בתוך תבנית או רינג בקוטר 20 ס"מ בשכבה עבה ואחידה
  • מוציאים את הבצק מהרינג או התבנית וחותכים באמצעות סכין חדה לשמונה משולשים כמו שחותכים פיצה
  • מסדרים את המשולשים על גבי מגש עם נייר אפייה במרווחים
  • מברישים בביצה טרופה אם רוצים שהמאפים יהיו מבריקים
  • אופים ב-200 מעלות 20-25 דקות עד שהמאפים מזהיבים קלות
  • מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים. המאפים במיטבם ביום האפייה.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה