רבים מכירים את הירק עם הצבע האדום העז שנקרא רוברב שיש לו טעם חמוץ מושלם ומרקם עדין שנמס בפה (ומי שעוד לא מכיר אז כמובן שהגיע כבר הזמן). הרוב יכתבו לי שהם זוכרים את הירק הזה מבית סבתא שהיתה מכינה ממנו ליפתן קייצי מרענן. ואני אומר שאפשר לעשות איתו הרבה יותר דברים מעניינים. כמו למשל לשלב אותו לתוך עוגה טעימה של סוכר חום ולקבל מאפה ריחני, מרענן וטעים שמתאים מאוד לימי הקיץ החמים. אז פעם הבאה שאתם אצל הירקן, חפשו רוברב ונסו בעצמכם.

חומרים לעוגה בקוטר 20-22 ס"מ
170 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר חום כהה
גרידה מלימון או תפוז אחד
2 ביצים גודל L
1 כף תמצית וניל
200 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
5 גרם מלח
180 גרם יוגורט או שמנת חמוצה
100 גרם רוברב חתוך לקוביות קטנות
100 גרם רוברב חתוך לרצועות
מעט סוכר חום בהיר לקישוט
- בקערת מיקסר שמים חמאה וסוכר חום ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים פנימה את הביצים והווניל ומערבבים מספר שניות לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והיוגורט ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה
- מקפלים פנימה את קוביות הרוברב
- יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט
- מפזרים מעל את רצועות הרוברב ומהדקים בעדינות פנימה. בוזקים מעל מעט סוכר חום בהיר
- אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות עד שקיסם המוכנס במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 3 ימים או במקרר עד שבוע
