אני מת על קמח שיפון בלחמים ואני מקווה שגם אתם כי יצרתי עבורכם את הלחם המטורף הזה שיש לו גם מראה מהמם וגם טעם מושלם. הוא סגר לי באופן אישי את הפינה לכל ארוחות הבוקר השבוע אבל אני גם רואה איך בקלות הוא הופך להיות מבקר קבוע אצלי במטבח.

חומרים לשתי כיכרות לחם

בצק בהיר:
300 גרם קמח לחם
90 גרם קמח שיפון
6 גרם מלח
3 גרם שמרים יבשים
240 גרם מים חמימים
35 גרם שמן נייטרלי
20 גרם מולסה (אפשר להחליף בדבש)

בצק כהה:
300 גרם קמח
90 גרם שיפון
15 גרם אבקת קקאו
6 גרם מלח
3 גרם שמרים יבשים
240 גרם מים חמימים
35 גרם שמן נייטרלי
20 גרם מולסה (אפשר להחליף בדבש)

לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
מעט שומשום לבן או שחור או כל ציפוי אחר שתרצו (ואפשר גם בלי)

  • מכינים את שני הבצקים באופן דומה: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים ולשים כ-12-15 דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק שמתנתק לחלוטין מדפנות הקערה
  • מעבירים את שני הבצקים לקערות נקיות ומקומחות, מכסים ומעבירים לתפיחה במקום חמים ל-45 דקות עד שעה להכפלת נפח
  • מעבירים את שני הבצקים למשטח אפייה מקומח קלות ומחלקים כל בצק לארבעה חלקים שווים
  • מרדדים שני חלקים בהירים ושני חלקים כהים למלבנים בגודל 20X20 ס"מ ומסדרים אותם אחד על גבי השני כאשר מתחילים עם הבצק הבהיר ומסיימים עם הבצק הכהה
  • מגלגלים את ערימת הבצקים באופן הדוק לקבלת גליל אחיד
  • מעבירים את הגליל לתבנית כיכר לחם או לתבנית אינגליש קייק ואפשר גם לאפות ללא תבנית, פשוט להניח על מגש עם נייר אפייה
  • חוזרים על הפעולות עם יתרת הבצקים לקבלת כיכר נוספת
  • מכסים שוב ומעבירים לתפיחה במקום חמים ל-45 דקות עד שעה להכפלת נפח נוספת
  • מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה טרופה מעורבבת עם מעט מים ומפזרים מעל שומשום או תוספת אחרת שרוצים ואפשר גם בלי
  • באמצעות סכין חדה חורצים 4-5 חריצים בעומק של כ-1 ס"מ בחלק העליון של הבצק (לא חובה)
  • אופים ב-190 מעלות כ-25 עד 30 דקות. ניתן לסובב את התבניות במידת הצורך באמצע האפייה על מנת לקבל אפייה אחידה, תלוי בתנור שלכם.
  • מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות. מעבירים את הכיכרות לרשת ומשאירים לצינון לשעה לפחות.
  • שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה