הפעם התעליתי על עצמי. לקחתי בצק חלב יפני שיוצא רך ואוורירי ונמס בפה שילבתי אותו עם מלית רוגעלך שוקולדית שכולם אוהבים וקלעתי אותו לצמה. התפחתי אותו בתבנית כיכר מלבנית וקיבלתי את אחד המאפים הכי משוגעים שיצא לי להכין. מיליון שכבות של בצק ומילוי בדיוק כמו שאני אוהב. גם אתם תתאהבו בקרוב…

חומרים לכיכר אחת

לרביכה ראשונית:
80 גרם חלב
2 כפות קמח

לבצק:
120 גרם חלב
7 גרם שמרים יבשים
280 גרם קמח
40 גרם סוכר
4 גרם מלח
1 ביצה גודל L
20 גרם חמאה רכה

מלית:
150 גרם חמאה
30 גרם מים
150 גרם סוכר
100 גרם קקאו
1/2 כפית מלח

להברשה:
ביצה טרופה עם כף מים

לסירופ:
100 גרם סוכר
100 גרם מים

  • מכינים את המלית כמה שעות לפני על מנת לאפשר לה להתקרר למרקם נוח לעבודה ורצוי לילה לפני
  • בסיר קטן מחממים מעט את החמאה והמים עד שרוב החמאה נמסה ומסירים מהאש
  • מוסיפים פנימה את יתרת החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ככל הניתן
  • יוצקים את התערובת בין שני ניירות אפייה ומשטחים לצורת ריבוע בגודל 20X20. מעבירים למקרר לכמה שעות ורצוי ללילה.
  • מכינים את הרביכה המקדימה: שמים בסיר קטן את החלב והקמח ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה מאוד למרקם בצקי
  • אוספים את הרביכה לגוש אחד, עוטפים בניילון נצמד ושומרים בצד כחצי שעה
  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים של הבצק ואת הרביכה ולשים עם וו לישה כ-12-15 דקות עד לקבלת בצק גמיש שמתנתק מדפנות הקערה
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומעבירים למקרר ללילה
  • למחרת, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים למלבן בגודל 40X20 ס"מ
  • מניחים את מלבן המלית במרכז וסוגרים את הבצק משני הצדדים ומהדקים
  • מרדדים את הבצק לאורך של כ-60 ס"מ ומקפלים את השליש העליון כלפי מטה ואת השליש התחתון מעליו
  • מסובבים את הבצק כרבע סיבוב ומרדדים שוב לאורך של כ-60 ס"מ ומקפלים שוב שני קיפולים של שליש
  • מעבירים את הבצק למקרר לשעה
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לאורך של 30 ס"מ
  • חותכים את הבצק ל-6 רצועות ברוחב שווה וקולעים מכל שלוש רצועות צמה
  • מסדרים את הצמה הראשונה בתחתית של תבנית כיכר לחם או אינגליש קייק משומנת
  • מסדרים את הצמה השנייה מעל הצמה הראשונה באותה תבנית
  • מכסים את התבנית ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה עד שעה וחצי
  • מברישים במעט ביצה טרופה את החלק העליון של הצמה
  • אופים ב-180 מעלות כ-30-40 דקות ומוודאים שהבצק שחום ויציק ולא רך למגע
  • בינתיים מכינים סירופ: שמים את הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומוודאים שכל הסוכר נמס
  • כאשר העוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה מיד בסירופ הסוכר
  • מצננים את העוגה בתבנית כחצי שעה ואז מחלצים מהתבנית ומצננים על רשת


המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. עופר

    תיקונים במתכון
    החומרים הם ל 2 צמות
    מלבן לא יכול להיות 20×20
    תודה

השאר תגובה