השם באצ'י די דאמה מתורגם באופן חופשי לעברית כנשיקות של גברת. מדובר בעוגיות מסורתיות שמגיעות מאיטליה ואחת מהעוגיות הכי טעימות שיצא לי להכין ולאכול. לוקחים שתי עוגיות לוז קטנטנות ומדביקים אותן זו לזו עם מעט שוקולד כך שהן נותנות נשיקה. ואני בכלל חושב שמקור השם בגלל שהתוצאה הסופית מזכירה שפתיים שנותנות נשיקה. בכל מקרה, את הגרסה שלי בחרתי לתבל במעט דבש שנותן עומק חדש של טעם וגם קצת מתאים אותן לעונת החגים המתקרבת. עוגיות מדהימות שחייבים לנסות.

חומרים לכ-50 עוגיות קטנות
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם קמח
100 גרם אבקת אגוזי לוז (אני טוחן אגוזי לוז שלמים עם הקליפה)
50 גרם סוכר חום בהיר
50 גרם דבש
קמצוץ מלח
100 גרם שוקולד מריר
- שמים את החמאה והקמח בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את אגוזי הלוז, המלח, הסוכר והדבש וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל 3-4 גרם כל אחד, בערך בגודל של גולה או טיפה יותר
- מסדרים את הכדורים על גבי מגשים עם נייר אפייה עם מעט מרווחים
- אופים ב-170 מעלות כ-8-10 דקות עד שהעוגיות זהובות מעט. מצננים.
- ממיסים את השוקולד המריר בפולסים במיקרוגל
- באמצעות כפית שמים מעט שוקולד מריר על עוגיה אחת ומיד מצמידים לה עוגיה נוספת
- מסדרים את זוגות העוגיות על מגש ומכניסים למקרר לחצי שעה
- שומרים את העוגיות בכלי אטום עד שבוע אבל הן לא יחזיקו כל כך הרבה זמן מעמד…
- לגרסה הכהה מוסיפים לבצק 20 גרם אבקת קקאו ומחליפים את השוקולד המריר בשוקולד לבן
שלום דרור, שכחת את הדבש במתכון…