פבלובה של סוף הקיץ עם מרנג מתוק ופריך, מרמלדת שזיפים ולואיזה חמוצה מתוקה וגנאש שוקולד לבן מוקצף. מעטרים במעט שזיפים טריים, עלי לואיזה, פרחים אכילים ונגיעה של דבש ומקבלים קינוח מהמם, חגיגי וקיצי. אותו מתכון יעבוד גם עם תפוחים חמוצים, למשל גרני סמית וכך גם יתאים לשולחן החג, למרות שבעיניי הוא חגיגי גם ככה.

חומרים ל-6 פבלובות זוגיות
למרנג:
חלבון מ-3 ביצים גודל L (120 גרם)
240 גרם סוכר
1 כפית חומץ
1 כפית קורנפלור
למרמלדת שזיפים ולואיזה:
250 גרם שזיפים טחונים למחית
10 עלי לואיזה או נענע טריים
100 גרם סוכר
6 גרם פקטין NH (להשיג בחנויות המתמחות באפייה)
גנאש שוקולד לבן מוקצף:
225 גרם שמנת מתוקה (1)
200 גרם שוקולד לבן
115 גרם שמנת מתוקה (2)
לקישוט:
שזיפים טריים
עלי לואיזה או נענע
פרחים אכילים (אופציונלי)
דבש
- יום מראש מכינים את הגנאש: מביאים לרתיחה את השמנת (1), יוצקים על גבי השוקולד הלבן ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה (2) כשהיא קרה, מערבבים היטב.
- מעבירים לכלי נקי, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שהגנאש קר לחלוטין, כמה שעות ורצוי ללילה
- מכינים את המרנג: שמים את החלבונים והסוכר בקערה נקייה ומניחים מעל סיר עם מעט מים (באן מארי). מדליקים אש בינונית וטורפים את החלבונים מדי פעם עד שכל הסוכר נמס והתערובת חמה למגע
- מעבירים את תערובת החלבונים והסוכר לקערת מיקסר ומקציפים כדקה עד שמתחיל לעלות קצף. מוסיפים את הקורנפלור והחומץ וממשיכים להקציף עוד כ-10 דקות עד שהקערה פושרת למגע והמרנג יציב מאוד
- מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים על גבי מגש עם נייר אפייה 6 דיסקיות בקוטר כ-8 ס"מ ואז מזלפים להן שוליים עומדים מסביב בגובה של שני זילופים
- מעבירים את המרנג לתנור שחומם מראש ל-70 מעלות לשעה עד שעה וחצי עד שהמרנג יבש ומתנתק בקלות מהתבנית. מצננים לחלוטין.
- מכינים את מרמלדת השזיפים: בסיר קטן שמים את המחית והעלים ומתחילים לחמם על אש בינונית. מערבבים את הסוכר והפקטין ומוסיפים אל הסיר
- ממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת רותחת. ממשיכים לבשל עוד כדקה ומסירים מהאש.
- מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להרכבה.
- להרכבה: מעבירים את הגנאש לקערת מיקסר ומקציפים כמה דקות עד לקבלת קצפת יציבה מאוד
- ממלאים את קונכיות המרנג בקונפי עד לשפתן
- מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם אותו צנטר משונן שהשתמשנו בו קודם ומזלפים גנאש על החלק העליון של הקונכיות
- מעטרים את הפבלובה במעט עלי לואיזה, פרחים אכילים, פרוסות שזיפים טריים ומעט דבש
- שומרים במקרר עד להגשה ועד שלושה ימים