חברתי לרונית מלכת הממתקים והבייגלה ויחד אנחנו מביאים לכם מתכון לנשנוש האולטימטיבי לתקופת החגים. מדובר בעוגיות מדלן הורסות את הבריאות שמכינים בקלות ובמהירות ופשוט לא תרצו להפסיק אותן. הפעם שילבנו לתוכן לא מעט דבש שנתן להן טעם עמוק וחגיגי וגם צבע שזוף ויפהפה. אחרי שהתקררו מעט השתמשנו באותה תבנית על מנת לצפות אותן במעט שוקולד לבן שצבענו בצבעי כוורת דבורים של צהוב וכתום ולקבל צדפות יפהפיות וסופר טעימות.

חומרים לכ20 עוגיות בתבנית קונכיות:
130 גרם חמאה מומסת
1 כפית אבקת וניל טחון
גרידה מלימון שלם
80 גרם דבש
140 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
100 גרם אבקת שקדים
3 ביצים גודל L
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
צבע מאכל צהוב וכתום (אופציונלי)
2 גרם מיקריו (אבקת חמאת קקאו, אופציונלי)
- בקערה טורפים יחד את הביצים והדבש
- בנפרד מערבבים יחד את הקמח, השקדים ואבקת האפייה ומוסיפים את תערובת האבקות אל הקערה המרכזית
- מערבבים היטב עד שלא רואים יותר את הקמח
- מוסיפים פנימה את החמאה המומסת וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה
- אם לא משתמשים בתבניות סיליקון אז משמנים ומקמחים מעט את השקעים של התבנית
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים מעט מהתערובת לכל שקע בתבנית השקעים
- אם לא רוצים לזלף ניתן גם להעביר את התערובת אל התבנית באמצעות כף
- אופים ב-160 מעלות כ-20 דקות עד שהן מזהיבות
- מוציאים מהתנור ולאחר כ-10 דקות מחלצים את העוגיות מהתבנית ומעבירים לרשת לצינון מלא
- לציפוי: ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל עד שהוא נמס וחלק לגמרי
- אם רוצים ניתן לצבוע את השוקולד עם מעט צבע מאכל צהוב או כתום שמתאים לשוקולד
- לתוצאה מיטבית רצוי לטמפרר את השוקולד בכל שיטה שאתם מכירים. אני ממליץ על שימוש במיקריו שהופך את התהליך לפשוט ומהיר. מיקריו הוא אבקה דקה של חמאת קקאו שקונים בחנויות המתמחות בחומרי גלם לאפייה. פשוט נותנים לשוקולד לעמוד עד שהוא מתקרר ל-34 מעלות. מוסיפים 2 גרם אבקת מיקריו ומערבבים היטב. מחכים שטמפרטורת השוקולד תרד ל-28-29 מעלות ומשתמשים בו מיד.
- מזלפים מעט שוקולד מטומפרר לשקעים של תבנית השקעים ומניחים מעל את עוגיית המדלן האפויה. משקיעים מעט את העוגייה פנימה עד שרואים את השוקולד מבצבץ מכל הכיוונים.
- מעבירים למקרר לחצי שעה ומחלצים את העוגיות המצופות מהתבנית
- בימי קיץ חמים רצוי לשמור את העוגיות המוכנות במקרר עד שבוע. בימי החורף ניתן לשמור אותן בחוץ בטמפרטורת החדר בכלי אטום עד שבוע.