קראנץ השוקולד האהוב שלי, או בבקה אם תרצו, מקבל היום גרסה מרעננת של שבלולים קטנים ותפוחים עם ציפוי של קראמבל שקדים שנותן תוספת של קראנצ'יות לבצק שמרים מושלם שנמס בפה. הבצק הזה הוא מאלה שמנסים, מתאהבים ושומרים לתמיד כי הוא כל כך מוצלח. יש לו מרקם מושלם, הוא נוח לעבודה והוא ורסטילי מאוד ויתאים למאפים מתוקים ומלוחים מכל הסוגים.

חומרים לשתי תבניות אינגליש רחבות:
600 גרם קמח (עדיף קמח לחם) (4 ורבע כוסות)
200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
100 גרם שמנת חמוצה (חצי מיכל)
4 ביצים (גודל L)
מעט מלח

למילוי:
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה
100 גרם עוגיות מרוסקות

לציפוי:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם סוכר חום בהיר (או לבן)

  • מכינים את המילוי: מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. שומרים במקרר עד להרכבה.
  • מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים – קמח, סוכר, שמרים, מלח
  • מוסיפים אל הקערה את השמנת החמוצה והביצים ומתחילים לעבד את הבצק במיקסר עם וו לישה
  • כאשר החומרים מתאחדים מעט אבל הבצק עדיין פירורי מוסיפים את החמאה
  • ממשיכים ללוש את הבצק עם המיקסר במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בשקית (לא נצמדת) ומניחים לתפיחה במקום חמים לחצי שעה
  • אם רוצים, ניתן בשלב הזה להעביר את הבצק למקרר ללילה
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X20 ס"מ
  • מורחים שכבה דקה ואחידה של המילוי ומפזרים מעל את העוגיות המפוררות
  • מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך. רצוי בשלב זה לקרר את הבצק שעה במקרר כדי שהחיתוך יהיה יותר נקי וחלק.
  • בינתיים מכינים את הקראמבל לציפוי: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים. שומרים במקרר עד לשימוש
  • חותכים את גליל הבצק לעיגולים בעובי כ-3 ס"מ ומסדרים אותם בתבנית אינגליש רחבה ומשומנת
  • מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה. מפזרים את הקראמבל מעל המאפים התפוחים
  • אופים ב-160 מעלות כ-25-30 דקות. מצננים ומגישים.
  • שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר 3-4 ימים
  • ניתן להקפיא את העוגות לאחר צינון לטמפרטורת החדר וכאשר רוצים לאכול אותן מפשירים אותן כשעה בחוץ ומחממים 10 דקות בתנור מחומם ל-160 מעלות

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה