היום אני עם עוגת שוקולד שמתקבלת עסיסית במיוחד בזכות טריק קטן שעוד רגע אני אגלה לכם. היופי שלה הוא שמכינים אותה בשתי קערות בלבד, אין צורך בהמון כלים ומיקסרים ועניינים. בקערה אחת אני שם את כל החומרים היבשים. בקערה השנייה אני שם את כל הנוזלים וכאן מגיע הטריק – אני מוסיף פנימה מחית שזיפים מיובשים. כן, כן, שזיפים מיובשים שקניתי בחנות וטחנתי בבית למחית. לא מרגישים אותם בטעם אבל הם נותנים לעוגה מרקם עסיסי שאתם פשוט תעופו עליו. כל מה שנאשר לי זה לערבב את כל החומרים יחד, לשפוך לתבנית ויאללה לתנור. על העוגה המוכנה שמתי ציפוי נהדר שמכינים מחומרים פשוטים שיש בבית וקיבלתי עוגה מושלמת. גם עסיסית, גם יפה. הילדים שלי כמו ילדים בחרו לשים מעל מלא סוכריות צבעוניות כי חייבים ואז הם עפו עליה וחיסלו אותה בשניות.

חומרים לעוגה בקוטר 22 ס"מ

למחית שזיפים מיובשים:
170 גרם שזיפים מיובשים
120 גרם מים רותחים

יבשים:
170 גרם קמח
40 גרם אבקת קקאו
70 גרם סוכר לבן
70 גרם סוכר חום בהיר
5 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח

רטובים:
180 גרם חלב (אפשר להחליף בחלב שקדים לפרווה)
180 גרם מחית שזיפים מיובשים
110 גרם שמן זית
גרידה מתפוז או לימון אחד (אופציונלי)
2 ביצים גודל L
כף תמצית וניל

לציפוי (לא חובה):
150 גרם סוכר
160 גרם חלב מרוכז
70 גרם סוכר חום בהיר
כף תמצית וניל
110 גרם שוקולד מריר
70 גרם חמאה

  • מכינים מחית שזיפים: בקערה שמים את השזיפים המיובשים ויוצקים עליהם את המים הרותחים. מכסים עם צלחת או ניילון נצמד על מנת להשקיע את השזיפים לתוך המים. מניחים בצד ל-15 דקות.
  • מעבירים את השזיפים עם המים למעבד מזון וטוחנים לקבלת מחית חלקה ככל שניתן. זה בסדר אם נשארות חתיכות קטנות של שזיפים. שוקלים את כמות המחית הדרושה למתכון ושומרים בצד.
  • מכינים את העוגה: בקערה אחת מערבבים יחד את כל החומרים היבשים
  • בקערה שנייה מערבבים יחד את כל החומרים הרטובים
  • יוצקים את החומרים הרטובים על היבשים תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב עד שלא רואים יותר את האבקות בכלל
  • יוצקים את התערובת לתבנית או רינג משומנים עם נייר אפייה בתחתית ודופקים מספר פעמים על מנת ליישר
  • אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות עד שקיסם שמוחדר במרכז יוצא יבש
  • מצננים כ10 דקות ואז מחלצים מהתבנית ומעבירים לצינון מלא על גבי רשת
  • מכינים את הציפוי: במעבד מזון שמים את הסוכרים, הווניל והחלב המרוכז ומערבלים כ-30 שניות
  • בקערה נפרדת ממיסים את השוקולד והחמאה בפולסים במיקרוגל
  • יוצקים את השוקולד והחמאה אל מעבד המזון ומערבלים שוב כ-30 שניות
  • במידת הצורך מעבירים למקרר ל-15 דקות עד שהציפוי במרקם שנוח למריחה
  • מורחים את הציפוי על העוגה מכל הכיוונים ומעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות
  • אם רוצים ניתן לעטר בסוכריות צבעוניות או במעט אבקת קקאו

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה