אני קורא להם פופקורן אבל מדובר בעצם בחטיף ממכר של מרנג ושוקולד לבן שאפשר לזלול ככה כמו שהוא או להשתמש בו בתור קישוט מפתיע וטעים לעוגות וקינוחים.

למרנג שוויצרי:
200 גרם חלבונים
400 גרם סוכר

מערבבים בקערה ומחממים על בן מארי עד ל-60 מעלות לכל היותר. מוודאים שכל הסוכר נמס.
מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים עד שקערת המיקסר מתקררת כ-10 דקות והמסה יציבה מאוד.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים פסים ארוכים לאורך המגש על גבי נייר אפייה
מייבשים ב-80 מעלות כ-2-3 שעות לפחות עד שיבש לחלוטין

לפופקורן:
300 גרם מרנג יבש
600 גרם שוקולד לבן
6 גרם אבקת מיקריו

שוברים את המרנג לפירורים גסים
ממיסים את השוקולד ל-45 מעלות
נותנים לשוקולד להתקרר ל-34 מעלות ומוסיפים את אבקת המיקריו
מערבבים את השוקולד עם המרנג ומסדרים גושים קטנים על גבי מגש עם נייר אפייה
מעבירים את המגש למקרר להתייצבות של כמה דקות
שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 11 תגובות

  1. חוה

    היי, נראה מעולה,
    יש לי חמאת קקאו ולא אבקה. אפשר להחליף? אם כן בכמה?

    1. בייקרי 365

      לא, זה עובד רק עם האבקה. אם אין אבקה אפשר לטמפרר את השוקולד טמפרור רגיל.

  2. שרון

    הי דרור, אפייה רגילה או טורבו?

    1. בייקרי 365

      אני מעדיף טורבו, אבל בגלל שזה לא ממש אפייה אלא ייבוש אז זה לא ממש משנה

  3. יפעת קינן

    היי דרור, לכמה זמן ניתן לשמור?

    1. בייקרי 365

      בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר אפשר לשמור כחודש

  4. יהודית שוקרון

    הבנתי שיש בעיה עם הכשרות של המיקרו. מה אפשר לעשות במקום? טמפרור?

    1. בייקרי 365

      כן, טמפרור רגיל

  5. אורית

    היי. תודה על המתכון. עם מה אפשר להחליף מקריו והאם יוצא טוב גם עם שוקולד חלב /מריר?

    1. בייקרי 365

      המיקריו משמש רק לטמפרור של השוקולד. אפשר לוותר אם מטמפררים את השוקולד טמפרור קליל.

  6. אוסנת הראל

    תודה על הכתבה. האם שוקולד כדוגמאת קליבו או לובקה ניתנים לעבודה בשיטת ההזרעה? האם אפשר להשתמש איתם באבקת מיקריו? (אבקת חמאת קקאו)

השאר תגובה